Unul dintre pașii prin care plănuiește realizarea acestui lucru este prin dublarea numărului de angajați în următorul an. Această extindere are loc în contextul investițiilor noi în tehnologie și datorită scalării prin internaționalizare către noi piețe externe.

După finanțarea de 6,7 milioane atrasă din partea AXA Venture Partners și Downing Ventures, despre care scriam la finalul lunii octombrie, hackajob va investi în recrutarea de noi talente, astfel încât numărul angajaților va crește la aproximativ 50 de specialiști în biroul companiei din Iași în următoarele nouă luni, fată de 20 în prezent.

Firma își va extinde echipa cu 40 de specialiști în Marea Britanie, astfel încât numărul acestora va ajunge la aproape 90 pană la finalul anului viitor. De asemenea, hackajob va deschide birouri fizice în majoritatea huburilor de tehnologie și antreprenoriat.

Povestea hackajob

Fondată în noiembrie 2014 de către antreprenorul român Răzvan Creangă și colegul său din facultate, Mark Chaffey, hackajob s-a născut după ce Răzvan a colaborat cu o agenție de recrutare în 2014 pentru a-i ajuta să își contureze și implementeze strategia digitală. Pe parcursul colaborării, Răzvan a observat cum oamenii non-tehnici recrutau și evaluau oameni tehnici, ceea ce i-a ridicat un semn de întrebare. Această situație, împreună cu experiența anterioară în tehnologie, l-a făcut pe antreprenorul român să se gândească la o platformă care poate promova oamenii tehnici bazat pe meritocrație. Cu o echipă de peste 70 de specialiști, hackajob are misiunea de a conecta cele mai bune talente digitale cu cele mai inovatoare companii, la nivel global.

“Am construit un produs pe care oamenii îl iubesc și vrem să îl ducem la nivel global în cele mai mari hub-uri de tehnologie din Statele Unite ale Americii și în Europa, cu primele birouri în Paris și Berlin. Vom deveni o companie complet globală la începutul anului viitor și sunt fericit că vom reuși să ne dezvoltăm mai ales în România, unde piața locală este bogată datorită talentelor și IT și grație potențialului tehnologic uriaș”, a declarat Răzvan Creangă, CEO și co-fondator al hackajob.

Misiunea hackajob este să conectăm talentele cu firmele globale într-un mod meritocratic bazat pe date

Potrivit lui Răzvan Creangă, în vârstă de 27 de ani, startup-ul de tehnologie hackajob a fost creat pentru a rezolva trei probleme mari în recrutare, prima fiind procesul dificil prin care marile companii își găsesc cei mai talentați oameni tehnici. În al doilea rând, este foarte costisitor să angajezi specialiști din domeniul IT, iar un proces de scalare a afacerii devine foarte scump. În al treilea rând, recrutarea talentelor din domeniul tehnic implică un timp îndelungat, perioada medie de angajare fiind de 51 zile la nivel global.

“Experiența personală din ultimii 8 ani îmi confirmă că Londra reprezintă un mediu fantastic și un ecosistem ideal pentru antreprenori. Totuși, mi-am dat seama că specialiștii nu sunt evaluați, recrutați și apreciați pe baza competențelor. Așa s-a născut misiunea noastră: să conectăm oamenii tehnici cu firmele globale într-un mod bazat pe date și exclusiv meritocratic. Viziunea noastră este să devenim cea mai mare companie de recrutare din lume prin tranziția industriei către recrutarea imparțială”, explică Răzvan Creangă.

hackajob - cel mai bun algoritm de matching din industria de recrutare

Unul dintre cele mai apreciate startup-uri globale create de antreprenori români, hackajob va folosi finanțarea atrasă pentru a-și accelera procesul de scalare, dezvoltarea tehnologiei și strategia de internaționalizare.

hackajob deține în prezent cel mai bun algoritm tehnologic de matching din industria de recrutare, iar printre clienții firmei se numără companii de top ca Apple, Vodafone, Barclays, Capgemini și KPMG.

Startup-ul hackajob a fost acceptat în 2015 în programul de accelerare Techstars din Londra, iar printre primii investitori în companie s-a numărat Ahmed Medhat, managerul care a înființat biroul de data science al Facebook din Londra. Compania a mai atras investiții din partea lui Alistair Williams, fost CFO al BG Group, GSK și Diageo. Unul dintre primii investitori în companie a fost Dragoș Nicolaescu, business angel în România. De asemenea, firma hackajob a fost finanțată anterior de London Co-Investment Fund, fond de investiții al Primăriei din Londra.

hackjob reimaginează modul în care companiile de top din întreaga lume recrutează talentele și specialiștii din domeniile tehnice, printr-un proces de recrutare corect, rapid și bazat pe competențe. Peste 1.200 de companii globale au reușit să obțină rezultate spectaculoase datorită platformei hackajob, prin reducerea timpul de angajare, prin interacțiuni cu toți candidații și cel mai important, eliminarea barierelor subiective din procesul de recrutare și angajarea pe baza abilităților tehnice.