Astfel, utilizatorii actuali și cei viitori vor putea realiza un număr nelimitat de plăți, fără a necesita activarea unui abonament cu plată. Obiectivul este de a ajuta utilizatorii să evite aglomerațiile și plățile cash, care le pot pune sănătatea în pericol, în contextul răspândirii virusului COVID-19.

În acest moment, aplicația permite plata facturilor către peste 260 de furnizori de utilități locali și naționali (aproximativ 95% dintre furnizorii din România), plata taxelor și impozitelor locale prin integrarea cu ghiseul.ro, reîncărcări de credit pe mobil, realizarea de asigurări RCA și de călătorie și realizarea de donații către 15 ONG-uri din România.

“Pago a fost creat pentru a evita statul la cozi și pentru a simplifica plata facturilor, asigurărilor, reîncărcărilor de credit pe mobil, a taxelor și impozitelor. În acest moment, știm că statul la cozi ne poate afecta și sănătatea. Simțim că este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a minimiza răspandirea virusului COVID-19. De aceea, am hotărât să eliminăm nevoia unui abonament cu plată pentru utilizarea unor funcționalități ale aplicației. Sperăm că, astfel, cât mai mulți oameni, mai ales cei aflați la risc de îmbolnăvire, vor evita statul la coadă și vor trece cu bine peste această perioadă. Pe această cale, invităm utilizatorii Pago să folosească aplicația și pentru realizarea plăților necesare pentru cei mai în vârstă, care altfel ar trebui să se deplaseze în colectivitate”, a declarat Adrian Cighi, cofondator Pago.

Ce trebuie să știe utilizatorii

În perioada menționată toți utilizatorii vor beneficia de aplicație gratuit, fără limită la plăți de facturi, suspendându-se în perioada menționată pragul de 5 facturi sau limitările pentru anumite funcționalități (ex. plata de taxe și impozite) pentru care ar fi fost necesară activarea unui abonament Premium sau Nelimitat.

Utilizatorii care au activat deja un abonament cu plată sau o perioadă de încercare gratuită vor primi automat o extindere cu numărul de zile aferent – 30 de zile inițial sau mai mult, în cazul în care această periodă va fi prelungită ulterior.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play.

Review-ul nostru la aplicația Pago poate fi văzut mai jos.