Serviciul de streaming HBO Max, platformă aflată în portofoliul WarnerMedia, va fi disponibil la nivel european începând cu data de 26 septembrie 2021. Primele țări în care HBO Max va putea fi accesat sunt Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Andorra.

La începutul anului viitor, HBO Max va fi disponibil și în România, alături de alte țări din Europa Centrală și de Est, precum, Croația, Moldova, Muntenegru, Polonia, Ungaria, Bulgaria, la fel ca și în Portugalia.

HBO Max, lansare în Europa - conținut pe mai multe device-uri

Totodată, până la finalul lui 2022, HBO Max va intra și în alte 7 țări europene, însă oficialii HBO nu au precizat care sunt acestea.

”HBO Max va fi disponibil prin magazinele de aplicații și producțiile vor fi disponibile pe tot felul de dispozitive, ca de exemplu, pe smartphone-uri, tablete, televizoare”, a precizat într-un eveniment de presă care anunță lansarea serviciului HBO Max în Europa Christina Sulebakk, Head of HBO Europe.

Aceasta precizat faptul că HBO Max se va lansa în Europa pe o platforma tech nouă cu noi funcționalități. De exemplu, utilizatorii vor putea personaliza profilul, iar părinții vor putea alege conținutul adecvat pentru vârsta copiilor care-l privesc.

HBO Max va aduce atât producții ale Warner Bros. cât și producții locale.

HBO Max - titluri disponibile

Printre titlurile pe care utilizatorii europeni ai HBO Max le vor putea privi se numără seriile Harry Potter, Stăpânul Inelelor, Matrix, dar și The Shinning, Space Jam, sau noul film Dune, care are lansarea în cinematografe în curând.

Totodată, pe platforma de streaming HBO Max va fi disponibilă și cea mai nouă serie HBO, Game of Thrones – House of the Dragons.

Oficialii HBO menționează faptul că utilizatorii HBO Max vor avea acces la noile producții Warner Bros din cinematografe la aproximativ 45 de zile de la lansare.

”Asta înseamnă că pe viitor, filme care sunt acum în cinematografe vor ajunge pe ecranele voastre de acasă doar 6 săptămâni mai târziu”, a mai spus Christina Sulebakk, Head of HBO Europe.

HBO Max - preț abonamente

Prețul abonamentului este de circa 8,99 euro/lună în țările nord-europene, prețul abonamentelor la HBO Max pentru România și celelalte țări în care serviciul va fi disponibil din 2022 urmând să fie anunțat mai aproape de lansare. Este posibil, însă, să fie asemănător cu cel din aceste țări.

Totodată, pentru noii utilizatori, HBO Max va avea oferte promoționale, iar serviciul va introduce, în premieră, un abonament anual prin care utilizatorii vor avea 12 luni de acces la serviciu la prețul a 8 luni.

Serviciul de streaming HBO Max a fost lansat în Statele Unite în urmă cu 15 luni. Acum, HBO Max este disponibil în 40 de țări și teritorii din America Latină și Caraibe, reușind în acest timp să atragă mai mulți utilizatori decât orice alt serviciu al HBO.