În ziua de azi informații privind lansarea unei afaceri se regăsesc într-o multitudine de locuri, fie ele cărți ale unor antreprenori cu experiență, ale unor consultanți în afaceri, video-uri postate pe site-uri sau canale de Youtube, sau tot mai des în podcasturi. Avantajul acestora din urmă: pot fi ascultate de oriunde și în orice moment al zilei, fie că suntem în trafic sau la birou.

Așa că, astăzi este extrem de simplu să fii informat, dar și motivat să devii și tu un antreprenor de succes. Am selectat și noi câteva podcasturi inspiraționale din care putem învăța cum să ne prezentăm în fața publicului sau ce greșeli să evităm în momentul în care construim o afacere.

The Venture: este produs de Virgin Atlantic și Gimlet Creative, iar ascultătorii pot afla poveștile unor antreprenori extrem de cunoscuți care vor intra în detalii despre cum să pui pe picioare o afacere.

How I Built This: emisiunea săptămânală aduce în prim plan informații despre modul în care au fost lansate afaceri de succes și lecțiile pe care le-au învățat pe parcurs antreprenorii din spatele acestora.

Girl Boss: dacă ați citit cartea omonimă a Sophiei Amoruso, atunci sunteți la curent cu povestea autoarei. Pentru acest podcast, Amoruso invită alături de ea femei antreprenor care le împărtășesc ascultătorilor din experiențele prin care au trecut.

The Pitch: pentru că o multitudine de antreprenori, fie ei la început de drum sau chiar cu ceva experiență, au probleme în a se prezenta în fața altor oameni – investitori, parteneri -, acest podcast este o mină de aur. Veți asculta pitch-uri reale, în care fondatori de startup vorbesc cu potențiali investitori, și, cine, știe, poate veți găsi ceva inspirație pentru a vă captiva audiența pe viitor.