Pe lista lor sunt antreprenori care au proiecte cu potențial disruptiv sau care sunt în anumite domenii pe care fondurile de investiții le consideră ”fierbinți” într-un moment sau altul.

Cei de la Business Insider au făcut, pe baza indicațiilor primite de la oamenii de venture capital, care urmăresc industrii, mentorează startup-uri, aud pitch-uri și investesc, având deci, o imagine de ansamblu a lumii business, o listă a startup-urilor care vor avea, cel mai probabil, o evoluție fulminantă anul viitor.

Lista realizată de publicația americană este utilă și pentru a observa tendințele din industria tech și a vă găsi puțină inspirație în cazul în care cochetați cu ideea de a intra în antreprenoriat. Și, de ce nu, pentru a vedea pe unde se învârt banii.

Nauto – cameră video de bord cu AI – a primit până acum o finanțare în valoare de 173,9 milioane de dolari, fondul care susține acest startup fiind Greylock. ”În curând, condusul va fi o activitate colaborativă. Mașinile de pe drum vor avea de câștigat e pe urma lucrurilor pe care le învață alte mașini”, spun reprezentanții fondului de investiții referitor la motivul pentru care au decis să susțină acest business.

Pindrop – detectare a fradudelor pe baza analizei vocale – investiție în valoare de 122,8 milioane de dolari, până în acest moment, de la Andreessen Horowitz și IVP. Seviciul este folosit de call centere pentru a putea analiza vocea unei persoane și să detecteze eventualele fraude.

Zume Pizza – pizza făcută de roboți – investiție de 48 de milioane de dolari de la Forerunner Ventures. ”Pizza făcută de roboți? Cum să nu fie ceva cool?!”, spun reprezentanții fondului de investiții.

Ripple – serviciu de plăți bazat pe blockchain – 93,6 milioane de dolari de la Science pentru simplul motiv că blockchain este buzzword-ul momentului.

Duo Security – managementul parolelor – startup-ul a primit 121,5 milioane de dolari de la Lead Edge Capital. Este un serviciu de password management în cloud.

Vezi care sunt toate cele 50 de companii de pe radarul investitorilor în 2018.