În Franța, a început construcția primului tunel pentru trenurile supersonice Hyperloop, o companie americană a pus deja în vânzare prima mașină zburatoare din lume, iar în curând am putea vedea și taxiuri zburătoare în Europa. Parcă nu ne mai miră ca înainte știrile despre vehicule care nu mai circulă pe străzile așa cum le știam noi.

Mai nou, polițiștii din Dubai vor lua pe sus infractorii, la propriu. Startup-ul american Hoversurf a făcut cadou Poliției din Dubai câteva unități ale modelului S3 2019 Hoverbike și a început să învețe polițiștii cum să-l conducă, scrie CNN.

Hoverbike-ul este un vehicul eVTOL (electric vertical take-off and landing) - capabil de decolare și aterizare verticală. Potrivit dezvoltatorilor, acesta urmează a fi folosit ca unitate pentru situații de urgență pentru a ajunge în zone greu accesibile. Vehiculele ar urma să intre în acțiune până în 2020.

Modelul Hoversurf S3 2019 cântărește aproape 115 kilograme, cu o forță de tracțiune totală de aproape 365 de kilograme. Viteza maximă pe care o poate atinge hoverbike-ul este de 96 km / h, având capacitatea de a se ridica la o înălțime de aproape 5 metri.

Autonomia vehicului poate ajunge până la 25 de minute cu un pilot și crește până la 40 de minute în modul dronă. Timpul de încărcare a bateriei este de 2,5 ore. Prețul unui hoverbike este de 150.000 de dolari.

Hoverbike-urile pot fi cumpărate de oricine - desigur, oricine își permite - întrucât acestea corespund normelor prevăzute de Administraţia Federală a Aviaţiei și nu necesită licență de pilot pentru a putea fi pilotate. Totuși, cumpărătorii sunt verificați de către companie, pentru a se asigura că aceștia pot gestiona noile tehnologii.