Două echipe din România și Turcia au primit suport financiar de 5.000 de euro pentru soluții antreprenoriale în artă, educație și agricultură.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alina Achim-Inayeh, Director Bucharest Office la German Marshall Fund; Bogdana Popa, CSR Communication la Kaufland Romania; Ionuț Stanimir, Director de Marketing & {{Comunicare[43]}} al BCR și Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions.

Future Youth Summit, proiectele câștigătoare:

ArtLink | Bogdan Topârceanu - România, a primit un suport financiar de 3.000 euro

ArtLink reprezintă o soluție digitală concepută în timpul pandemiei COVID-19 prin care comunitatea internațională de artiști este susținută să păstreze legătura cu publicul său prin intermediul Realității Augmentate.

”Future Youth Summit a fost o experiența de creștere foarte bine pusa la punct. Dimensiunea internațională a fost unul dintre aspectele cheie, ajutându-ne să înțelegem mai bine problemele globale, și nu doar locale la rezolvarea cărora putem contribui. Democratizăm și mai puternic acum accesul la artă și cultura prin intermediul ArtLink.” Bogdan Topârceanu, ArtLink

ConFarm | Elif Nisa Güler - Turcia, a primit un suport financiar de 2.000 euro

ConFarm produce ferme ale viitorului folosind agricultura hidroponică în recipiente transparente speciale pentru a servi alimente proaspete și sănătoase oamenilor din {{ora[58]}}șele Turciei până în satele îndepărtate din Africa.

”În timpul fellowship-ului FYA, am vorbit despre transformarea lumii într-un loc mai bun. Prin urmare, posibilitatea de a face schimb de idei cu oameni din multe țări diferite a făcut această călătorie mai semnificativă pentru mine. Sunt foarte fericită că am completat formularul de aplicație deoarece am crezut în visul ConFarm. Mulțumesc familiei FYS și colegilor mei de echipă Șeyma Alan și Erdem Canaz care a fost cu mine în această aventură." Elif Niza Güler, ConFarm

Celelate proiecte selectate în finală au fost:

Social Hub: Work by Day, Play by Night | Dragoș Sassu – România

Un spațiu de {{coworking[47]}} în timpul zilei și facilitarea unei experiențe de boardgames seara, într-un mediu construit în jurul autonomiei și autoservirii.

ARgora | România Elena Cobianu - România

Platformă de e-commerce cu imagini 3D și probare virtuală a produselor.

HARVest | Sarah Harvath - România

Dezvoltarea unei comunități a profesorilor în care să învețe cum să comunice în mod eficient prin videoclipuri captivante.

Rural relocation services | Stylianos Kavvadias - Grecia

Un serviciu de relocare pentru angajații care pot lucra remote în zonele rurale din Grecia, incluzând un pachet de servicii (găsirea școlii sau a casei, {{taxe[49]}}, mutarea mobilierului, etc.)

3Rization | Tamar Abzianidze - Georgia

Proiectul intenționează să schimbe comportamentul social către problema gestionării deșeurilor, elaborând prima hartă a punctelor de reciclare din Georgia.

Future Youth Summit s-a desfășurat în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021 și a constat într-o serie de webinarii și workshop-uri cu teme ca viitorul muncii, economie digitală, impact social, foresight, schimbări sistemice, leadership sau organizare comunitară alături de peste 20 de experți internaționali.