Acer Chromebook Spin 15 este primul Chromebook convertibil de pe piață și este echipat cu un ecran de 15.6” și design cu balama la 360 grade pentru a oferi performanță și portabilitate într-un singur produs.

Ecranul noului Acer Chromebook Spin 15 1080p este ideal pentru persoanele care își doresc un calculator accesibil, ce poate fi utilizat și pentru divertisment acasă. Rezoluția 1920x1080 oferă efecte vizuale clare, în timp ce tehnologia IPS oferă unghiuri largi de vizionare pentru partajare video și streaming. În plus, afișajul suportă 10-finger touch pentru navigare web rapidă sau utilizarea celor mai noi aplicații. Afișajul este completat de două difuzoare orientate în sus, care oferă volum sporit și o gamă audio pentru o experiență excelentă în divertismentul HD. Afișajul mare sporește productivitatea cu ajutorul proprietății de ecran suplimentar pentru aplicații și tab-uri multiple. Acest lucru permite și o tastatură confortabilă de dimensiuni mari și un touchpad Corning Gorilla Glass, care oferă o navigare fluidă prin intermediul site-urilor și aplicațiilor.

Balamalele la 360 de grade ale noului Acer Chromebook Spin 15 permit rotirea completă a ecranului tactil, până când acesta se deschide complet și este gata de utilizare precum o tabletă mare, pentru a urmări conținut online, video și pentru a rămâne în contact pe social media. Acest design convertibil înseamnă că tastatura poate fi manevrată rapid înapoi, pentru a fi utilizată în modul notebook tradițional. În plus, clienții pot utiliza modul display sau tent pentru spații reduse, cum ar fi spațiul din avion.

Noul Acer Chromebook Spin 15 poate fi folosit pentru o zi întreagă la birou sau la școală, plus streaming și divertisment, deoarece oferă o durată de viață a bateriei de până la 13 ore. Designul fără ventilator îi permite să ruleze silențios, fiind grozav pentru spații comune, cum ar fi o cameră de cămin, o bibliotecă sau o cafenea.

Acesta oferă performanțe decente, fiind alimentat de procesoare quad-core Intel Pentium N4200, Intel Celeron N3450 sau dual-core Intel Celeron N3350. Dispune de memorie LPDDR4 de 4 GB sau 8 GB și stocare eMMC de 32 GB sau 64 GB.

Ecran Full HD+de 13.5-inch pentru productivitate deplină

Noile modele Acer Chromebook Spin 13 și Acer Chromebook 13 sunt echipate cu un ecran Full HD+ de 13.5 inch cu rezoluție 2256x1504, cu 3.3 milioane de pixeli pentru claritate excepțională și funcționare impecabilă în timpul utilizării de aplicații sau vizualizării de conținut.

Raportul de aspect de 3:2 al ecranului asigură un spațiu vertical mai mare cu 18%, comparativ cu un afișaj la fel de lat cu raport 16:9, astfel încât utilizatorii să deruleze mai puțin atunci când vizionează site-uri, documente și spreadsheets. În plus, când Chromebook Spin 13 se află în modul tabletă, afișajul mai înalt se simte mai mult ca o revistă, îmbunătățind experiența de citire.

Designul convertibil al noului Chromebook Spin 13, cu balamale la 360 de grade, permite deschiderea acestuia astfel încât ecranul tactil să poată fi utilizat în modul tabletă, util pentru citirea conținutului online, jocuri sau chat.

Stylusul Wacom EMR inclus permite utilizatorilor să schițeze, să noteze idei și să interacționeze cu programe și aplicații cu precizie. Vârful rafinat oferă o precizie de neegalat și o experiență naturală de scriere. În plus, acesta poate fi depozitat în slotul de stocare al Chromebook Spin 13 pentru a preveni pierderea sau deteriorarea.

Conectivitatea este asigurată de WiFi rapid și fiabil 2x2 MIMO 802.11ac, iar Bluetooth 4.2 oferă o conexiune convenabilă către periferice. Webcam-ul Acer HD 720p are un câmp larg de vizualizare pentru a găzdui grupuri în conferințe video și Google Hangouts.

Noile modele Acer Chromebook au câte două porturi USB 3.1 Type-C Gen 1 pentru transferuri rapide de date, conectare la ecrane HD, precum și pentru încărcarea bateriei diverselor dispizitive mobile. În plus, Acer Chromebook Spin 15 și Chromebook Spin 13 includ și două porturi USB 3.0 și un cititor de carduri Micro SD.

Toate noile modele Acer Chromebook sunt gata de utilizare și pot fi partajate cu ușurință către utilizatori multipli. Clienții se conectează la propriul cont Google pentru a accesa Gmail, Google Docs, aplicații, extensii, bookmarks și alte informații. Chromebook-urile rulează pe platforma Google Chrome OS, care oferă actualizări automate și niveluri multiple de securitate pentru a proteja utilizatorii împotriva amenințărilor online în continuă schimbare.

Prețuri și disponibilitate

Acer Chromebook Spin 15 (CP315-1H) va fi diponibil în America de Nord din luna iulie la prețuri începând de la $449 și în EMEA din luna iunie la prețuri de la €449.

Acer Chromebook 15 (CB315-1H/1HT) va fi disponibil în America de Nord din luna iulie la prețuri începând de la $349 și în EMEA din iunie la prețuri de la €399.