Prin includerea Lorenei Macnaughtan, Director, în comunitatea HIMSS Europe Future50 si prezența Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante și de impact în inovația in sănătate.

“HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie să fim atenți pentru a vedea viitorul sănății astăzi. Ei influențeză potențialul sănătății digitale de a îmbunătății sănătatea pentru noi toți.”

În acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, prima zi a iCEE.fest, în București, Grand Cinema&More, și iată doar câteva motive pentru care playerii din sistemul medical, farma si tehnologii medtech vor fi acolo:

Clinica și spitalul viitorului

  • Ksenia Benifard aduce experiența acumulată în cadrul Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovație din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada)
  • Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor si unul dintre cele mai apreciate voci în inovație în sănătate, va prezenta o soluție care este la fel de utilă pacienților, doctorilor și asistenților medicali atât în spital, cât și acasă.

Cele mai noi trenduri în sănătate: AI, VR, Blockchain

Nu pot lipsi de pe scena inteligența artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacțiunea om-mașină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix).

Pe rețetă, o soluție digitală

  • Diane Jooris, OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluție de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere și anxietate.
  • Eugene Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate si industria farma.
  • Tratamentele, dar mai ales prevenția, vor fi susținute de intervenții digitale. Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, Michael a dezvoltat intervenții medicale care și-au demonstrat eficiența și astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.

În sănătatea digitală, fără tabuuri

La iCEE.health, sănătatea e abordată fără prejudecăți, pentru că în aceste zone se află oportunități de inovație fantastice.

Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine @ Singularity University și Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte foarte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viața sexuală, stigma asociată cu unele afecțiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă și cum acestea reprezintă oportunități extraordinare pentru eHealth.

Shawna va vorbi despre și despre multe startup-uri care au ca misiune susținerea sănătății femeilor. Shawna nu va fi singura care va aborda factorii sociali care determină masiv sănătatea și inovația digitală, ci și Jaco Oosthuizen, Jeffrey Sparr, Tom Wilson, Ksenia Benifard sau Tedy Necula.

Era Big Data si în health

Medicina se va schimba pentru toți prin generarea și partajarea de date personale.

  • Un workshop despre implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR, este oferit de experți de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.

Viitorul se întâmplă astăzi în sănătate, în România

  • Dr. Florina Pinte, Medlife, prezintă prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România.
  • Christian Rosedth, Janssen, vorbește despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfășurat in București, la sfărșitul anului trecut.
  • Ca în fiecare an, va exista și o sesiune în limba română, unde vor fi prezentate multe modele noi de servicii medicale, care pun pacienții în prim plan.

iCEE.health 2018 are loc în București, pe 14 iunie. Consultați agenda aici, pentru scena principală, Focus 2, și scena cu sesiuni aplicate, Focus 4.

Studenții la medicină, farmacie, asistență medicală și la facultatea de moașe, precum și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%, email la tickets@iceefest.com

În plus, pentru studenți, accesul se poate obține si gratuit prin înscrierea la Bursele iCEE.fest, aici.

Cum poți ajuta tu la transformarea sistemelor medicale

La ediția din 2018, peste 50 de investitori de clasă mondială vor fi în București, pe 14 și 15 Iunie, având atât interesul cât și banii necesari pentru a investi în ideile voastre.

Startup-urile care vor să apară pe scenă în fața potențialilor investitori și să interacționeze cu specialiștii online se pot înscrie la competiția ”200 Seconds of Fame”, care va avea loc pe 15 Iunie, a doua zi de iCEE.fest, competiție organizată alături de start-up.ro.

Anul acesta, competiția se va extinde cu ajutorul experților din zona de e-health, deci startup-urile care activează în zona de health & wellness vor avea parte de oportunități mari.

Cum aplici la competiția 200 Seconds of Fame

  • Este important să fiți la stadiul MVP pentru ca înscrierea să fie valabilă
  • Startup-urile care au participat anul trecut la ”200 Seconds of Fame” nu pot aplica având același produs
  • Trimiteți o prezentare la 200@start-up.ro, care să conțină informații despre echipă, produs/soluție, faza de dezvoltare

Anul trecut, startup-urile care au câștigat voturile juriului și ale publicului, au fost ambele din zona inovației în sănătate Symmed3D , respectiv Eyesight.

Au urmat în clasament CleverWash, YardLabs, Ofertolino și EyeSight - care tratează cu ajutorul VR-ului o afecțiune des întâlnită la copii, ochiul leneș.

Anul acesta, juriul va fi format, printre alții, din Radu Georgescu,Founding Partner Gecad Group, Bogdan Atanasiu, Partner, Head of Romania, Blue Dome Capital, Grant Sabatier, fondator Millennial Money, partener la Eduvantis LLC, Brian Wong, CEO și fondator Kiip, Josh Fechter, cofondator și CEO BAMF Media, Timo Dreger, Investment Manager la coparion, Vijai Thirathrai, Managing Director la acceleratorul Techstars Dubai și Jaco Oosthuizen, cofondator yu life.

Echipa câștigătoare va fi aleasă si de publicul din sală, prin intermediul aplicației iCEE.fest, iar juriul va avea votul decisiv.

După fiecare prezentare, juriul va pune întrebări și va acorda feedback startup-urilor participante, lucruri esențiale pentru fondatori pentru a ști cum să se dezvolte pe viitor.

Startup-urile care vor să expună în cadrul iCEE.fest pot să-și achiziționeze un stand care le permite să aibă acces la cei peste 3.500 de participanți din cadrul festivalului.

Participarea la ”200 Seconds of Fame” nu garantează și standul - acesta trebuie achiziționat, separat, de aici.

iCEE.fest 2018 are loc la București, pe 14 și 15 Iunie. Bilete găsiți pe site-ul festivalului.