Hackathon-ul de real estate va avea ca temă principală transformarea digitală în cadrul unor segmente importante ale industriei imobiliare, precum comercial, office, industrial și rezidențial, integrând în același timp și conceptul de smart-cities.

Scopul hackatonului este acela de a aduce împreună companiile care activează pe piața de real estate, alături de companii sau startup-uri din tehnologie care își doresc să găsească soluții inovatoare pentru industria imobiliară și să genereze noi modele de business.

Cum se va desfășura hackaton-ul de real estate

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de dezbateri tematice, la care vor lua parte reprezentanți ai unor companii importante la nivel local și internațional din domeniile tech și real estate.

Totodată, pe parcursul celor două zile de hackathon, mai multe echipe formate din dezvoltatori locali de soluții proptech vor intra în competiție și vor propune proiecte inovatoare pe mai multe teme specifice pieței de real estate.

Competiția va cuprinde 6 categorii mari, respectiv intermedieri imobiliare, clădiri inteligente de birouri, facility management, rezidențial, comercial-retail și comunitate.

Jucătorii din real estate urmăresc cu interes și soluții de dezvoltare și implementare a unor platforme și aplicații digitale de management a imobilelor pentru proprietari și chiriași, de verificare și rezervare a spațiilor temporare din centrele comerciale, soluții integrate pentru digitalizarea clădirilor de birouri inteligente, de recrutare și retenție a angajaților operaționali din facility management și soluții de inteligență pentru administrarea parcărilor din proiectele mixte de rezidențial și birouri.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate cu sume cuprinse între 5.000, 2.500 și respectiv 1.000 de euro, pentru locurile 1, 2 și 3, acordându-se de asemenea și câte un premiu de 500 euro pentru câștigătorii fiecărei categorii. Primele trei startup-uri vor avea șansa de a participa cu stand propriu de prezentare în cadrul conferinței Future Proptech ce va avea loc în Londra, în perioada 13 și 15 mai 2019.

Competiția este susținută de către JLL România, Ceetrus, Nepi Rockcastle, Orange, Portland Trust, Speedwell, Simacek, Mercer Marsh Benefits, Imobiliare.ro și Kone. La eveniment vor participa peste cinci fonduri de investiții locale și regionale, precum și investitori privați.

Hackathonul de real-estate din București va fi doar primul dintr-o serie de evenimente și acțiuni dezvoltate de Proptech România. Cu susținerea unor parteneri strategici precum MIPIM Europe, UK Proptech, Europe Proptech House, Global PropTech Online, Swiss Proptech, Holland ConTech & Proptech, Future Proptech și Proptech Russia, PropTech România își propune să accelereze procesul de integrare dintre tehnologie și piața de real estate.

Ce este proptech?

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpararea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.