Archos prezintă la ediția din acest an a Mobile World Congress primul portofel electronic pentru bitcoin și alte criptomonede, Archos Safe-T mini.

Acest dispozitiv este un hardware wallet ideal pentru protejarea monedelor bitcoin sau a altor valute, pentru stocarea sigură a parolelor private și prevenirea tentativelor de hacking. Archos Safe-T mini va fi prezentat la MWC și va fi disponibil pentru comandă începând cu luna iunie 2018 la prețul recomandat de 49,99 de euro.

Archos Safe-T mini, portofelul eletronic pentru bitcoin, este primul proiect al echipei de cercetare și dezvoltare a ArchosS în acest domeniu. Pentru a asigura urmărirea procesului, dispozitivul va fi fabricat în Franța.

Archos Safe-T Mini - specificații de securitate

  • Se generează, se stochează o cheie privată offline pentru wallet și se împiedică accesul hackerilor la aceasta în timp ce este online.
  • Se execută toate operațiunile criptografice de pe dispozitiv, offline.
  • Dispozitivul are încorporat un ecran pentru afișarea informațiilor despre tranzacții pentru a-i permite proprietarului să verifice detaliile înainte de a le semna, pentru securitate. Nu există nicio cale ca hackerii să modifice tranzacțiile neobservați.
  • Se solicită configurarea unui cod PIN pentru ca doar proprietarul să poată accesa și utiliza dispozitivul.

Primul portofel electronic pentru bitcoin – cum funcționează Archos Safe-T mini

Archos Safe-T mini se conectează cu ușurință la un computer sau la un dispozitiv mobil utilizând un cablu micro USB. Odată setată parola PIN de 4 până la 9 cifre, acesta generează și stochează în siguranță o cheie privată. Fiecare tranzacție este afișată pe ecran și trebuie aprobată prin intermediul butoanelor portofelului. Acesta permite gestionarea trimiterii și primirea de monede din alte portofele electronice într-un mod foarte simplu. În cazul în care portofelul hardware este distrus, pierdut sau furat, titularul beneficiază de o copie de rezervă datorită cheii de recuperare.

Archos Safe-T mini este compatibil cu programe precum Electrum, MyCrypto, GreenAddress / Greenbits și Mycelium. Acesta susține Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Litecoin, Zcash și Ethereum și multe altele.

Archos Diamond Omega, unul dintre smartphone-urile francezilor, a ajuns și la noi. Găsiți în link review-ul pentru acest terminal.

Dispozitivul Archos Safe-T mini dispune de un procesor ARM Cortex-M3 120 MHz, un ecran LCD OLED 128x64p, conectivitate prin Micro USB HID 2.0, dar și de compatibilitate cu Google Android, Linux, Mac OS X și Microsoft Windows.

Compania Archos a fost înființată în 1989 de Henri Crohas. Producătorul francez a fost printre primii care a lansat un player MP3 HDD în 2000, un player multimedia în 2003, tablete Google Android în 2009, o conexiune Smart Home în 2014 și PicoWAN, prima rețea de colaborare dedicată IoT, în 2016. Astăzi, ARCHOS oferă propria linie de tablete, smartphone-uri și obiecte conectate la nivel mondial. De asemenea, compania comercializează și distribuie produse inovatoare de înaltă valoare asociate cu piețele de tablete și smartphone-uri: mobilitate urbană, divertisment inteligent.

Află mai multe detalii deste trotineta electrică Archos Citee Connect, prima cu Android, care va fi lansată tot la MWC 2018.