Cu un corp din aluminiu, laptopul Huawei MateBook X Pro are un design ultraportabil și foarte atrăgător. Cântărește 1,33 kg, iar în cel mai subțire punct are o grosime de numai 4,9mm, ajungând până la 14,6mm.

Sub capac se află un display lipsit de margini cu diagonală de 13,9 inch și raport de aspect 3:2. Folosind acest format, cei de la Huawei au reușit să folosească 91% din suprafața superioară pentru ecran. Vorbim despre un panou tactil cu rezoluție 3000:2000, luminozitate de 450 nits, contrast 1500:1 și capacitatea de a reda 100% din gama sRGB.

Huawei MateBook X Pro e și puternic, nu doar frumos. Vine cu procesoare Intel de generația a 8-a (până la I7-8550U), dar și cu placă grafică GeForce MX150, pentru performanțe mai bune. Automonia e de 12 ore de redare video sau 15 ore de browsing, deci e un laptop perfect pentru deplasări. Mai mult, încărcătorul de dimensiuni compacte permite 6 ore de folosire după numai jumătate de oră de încărcare.

Pe partea de multimedia merită notate cele patru difuzoare, patru microfoane și o cameră video ascunsă într-o tastă (se ridică atunci când vrei să o folosești. Tastatura este rezistentă la lichidele vărsate pe ea, iar trackpadul are dimensiuni generoase.

La partea de securitate merită menționat senzorul de amprentă, situat pe butonul de Power, care este alimentat separat, pentru ca laptopul să poată fi deblocat dintr-o singură atingere a butonului.

Nu duce lipsă nici de porturi. Are două porturi USB C, o mufă Jack, dar și un.port USB 3.0.

La partea de softare, Huawei MateBook X Pro vine cu Windows 10 preinstalat, dar și cu o versiune specială de Microsoft Translator care poate traduce text și fără conexiune la internet.

Citește și despre alte gadgeturi de la MWC 2018:

Trotineta electrică Archos Citee Connect - prima cu Android.

Land Rover Explore, smartphone-ul creat de constructorul auto.

Primul portofel electronic pentru bitcoin - ARCHOS Safe-T mini.

Samsung Galaxy S9/S9+ - lansare, specificații, prețuri [LIVE TEXT]