Archos e un integrator francez, un fel de Allview al Hexagonului. Compania face parteneriate cu producători din China și rebranduiește produsele, vânzându-le sub numele propriu. Modelul testat de noi, adică Archos Diamond Omega, este un flagship veritabil cu un preț foarte bun. Înainte de orice, hai să vedem cum arată.

Cu un corp din sticlă și metal, Archos Diamond Omega, sau Nubia 17S, pare impresionant la prima vedere. E albastru închis și are un element roșu în jurul camerei. Ecranul e înconjurat de margini foarte subțiri, iar terminalul are o greutate plăcută. Marginea metalică oferă o aderență bună, dar odată cu ea încep să se vadă și minusurile terminalului. Cu toate că sticla de deasupra display-ului este usor curbata pe margini, rama din aluminiu este nefinisată și te zgârie atunci în palmă când strângi telefonul între degete. Pe lângă marginea tăioasă, trebuie să mă mai plâng de un aspect: senzorul de amprente de pe spate, cu toate că este foarte bine poziționat, este prea puțin reliefat. Pe scurt, nu e suficient de adâncit în carcasă și va trebui să bâjbâi după el. În partea de jos se vede difuzorul și portul USB-C, dar nu există și o mufă Jack, iar telefonul nu e rezistent la apă, în ciuda lipsei acelui port.

Design Archos Diamond Omega

Dacă la design s-au făcut câteva compromisuri, să vedem cum arată display-ul de pe Archos Diamond Omega.

Ecranul cu margini foarte subțiri al telefonului are o dimensiune relativ ciudată, dar și un format ciudat. Mai exact, diagonala este de 5,73 inch, iar raportul este de 17:9. Rezoluția este un pic mai mare de full HD și am apreciat lipsa marginilor laterale și grosimea redusă a celor superioară și inferioară. Inițial, am crezut că am de a face cu un display OLED, dar ecranul e, de fapt, un IPS foarte colorat și foarte luminos. Pe scurt, calitatea este foarte bună per total, Archos Diamond Omega oferind imagini bogate în contrast și în culori, indiferent de intensitatea luminozității ambientale. Un minus aici ar fi formatul ecranului, pentru care nu există aplicații optimizate care să se folosească de toată suprafața.

Specificații tehnice Archos Diamond Omega

Ziceam la începutul review-ului că Archos Diamond Omega este un flagship veritabil. Această remarcă am făcut-o datorită specificațiilor. Să vorbim, deci, despre performanțe și autonomie.

Componentele de sub ecran sunt următoarele: Nubia 17S are un procesor Snapdragon 835, la fel ca toate flagship-urile lansate în 2017, o memorie RAM de 8GB și 128GB spațiu de stocare. Este un pretendent la titlul de cel mai rapid telefon cu Android și are performanțe comparabile cu cele mai bune telefoane scoase de companiile cu renume. Se mișcă impecabil în orice situație și nici nu se încălzește prea tare, lucru pe care l-am apreciat. Sistemul de operare, cu toate că nu va fi pe placul fanilor de Android pur-sânge, este bine optimizat și nu am întâmpinat erori în folosire, cu toate că nu se știe când și dacă telefonul va primi actualizare la Oreo. Ca să vorbim un pic despre autonomie, trebuie să zic că este mediocră. Bateria are numai 3.100 de miliamperi și te ține o zi, poate chiar mai puțin dacă folosești intens telefonul.

Patru camere foto

Destul despre performanțe. Archos Diamond Omega e un smartphone cu patru camere foto, deci să vedem cum se descurcă.

Camera frontală este compusă din doi senzori de 5MP cu F/2.2 și știe să facă selfie-uri cu blur de fundal. Nu se compară la calitate cu cea oferită de Samsung pe Galaxy A8, dar se descurcă decent, în ciuda mesajului care spune că subiectul, adică tu, ar trebui să fii la doi metri distanță de cameră. Principala este compusă dintr-un senzor de 12MP cu F/1.8 și pixeli de 1,4 microni și dintr-un senzor de 23MP cu F/2.2. Combinația ar fi fost foarte bună dacă ar fi dispus și de stabilizare optică, dar rezultatele sunt decente spre bune în funcție de situație. Noaptea, detaliile nu sunt extrem de bine reprezentate, dar am apreciat focalizarea și declanșarea rapide. Fotografiile în modul portret ies și ele okay, dar nu din prima încercare. Filmările, în schimb, sunt problematice, lipsa stabilizării optice simțindu-se considerabil.

La fel cum v-am obișnuit deja, înainte să dăm verdictul final, să trecem în revistă plusurile și minusurile.

Plusuri

  • Performanțe de top
  • Preț decent
  • Ecran superb

Minusuri

  • Lipsa stabilizării
  • Design nefinisat și lipsit de jack sau slot de card
  • Autonomie mediocră

Cu un preț de aproximativ 2.350 de lei, Archos Diamond Omega este un competitor serios atât pentru telefoane precum OnePlus 5T sau Nokia 8, dar și pentru flagship-urile de competitori consacrați. Desigur, e relativ ușor de observat unde s-a tăiat din costuri dar, per total, modelul oferă o experiență foarte plăcută, iar noi îl recomandăm.