Raluca Rusu este un software engineer de 17 ani și a creat de la zero Questions, un produs simplu care să ofere modalități de interacțiune între oameni prin deschiderea de subiecte de discuție. E ca un joc de cărți pe net. Sau ca un oracol, pentru cei mai bătrâni dintre noi.

Jocul e împărțit în mai multe pachete, ca și cum ai avea cărți, fiecare având ca scop un subiect diferit de conversație pentru a afla lucruri noi despre celălalt și pentru a te conecta mai bine. Poți să joci jocul cu familia, existând întrebări specifice, dar și cu un partener sau cu prietenii.

De asemenea, jocul poate fi jucat și de la distanță, adaptat pandemiei, prin videocall. Astfel, dacă ai prieteni în străinătate sau care încă nu ies din casă de frica pandemiei, poți să dai practic o petrecere unde să joci așa ceva. Până la urmă, e un drinking game.

Poți să încerci jocul alături de prieteni și să-i dai feedback Ralucăi la acest link.

Totul se desfășoară online, nu trebuie să instalezi nimic, dar trebuie să dai acces la microfon și camera video dacă vrei să te joci de la distanță. Ca să te joci ai nevoie de minimum două persoane și poți să te joci pe site folosind un monitor sau de la distanță.

Subiectele variază de la Familie, Rude, Prieteni, Întâlnire, Foști Parteneri, Tinder, Petrecere, Iubiți sau Oameni Căsătoriți. Întrebările sunt în engleză și variază în funcție de subiect. Scopul final al Ralucăi Rusu e să transforme jocul online într-unul fizic de cărți.

Ea a povestit pe blogul personal despre lansarea jocului online. Raluca spune că a inventat un asemenea joc atunci când era mică pentru a nu se plictisi alături de prietenii ei. A reușit să ducă jocul online în doar o lună și să-l lanseze pe Product Hunt.

Postarea de pe Product Hunt poate fi descoperită aici

Pe 17 martie, povestește ea, odată cu instituirea carantinei s-a mutat cu familia la casa de vacanță de la țară unde a învățat full stack web development. Pe 16 mai a scris pentru prima oară ideea în aplicația de notițe din iPhone. O lună mai târziu îl lansa pe 16 iunie pe Product Hunt.

Raluca studiază matematică și informatică la liceu și este liderul echipei de robotică. Pentru a realiza jocul online, Raluca a aplicat la GitHub Education Pack, care oferă gratuit elevilor și studenților Bootstrap Studio, care oferă acestora uneltele pentru a construi programe software dezvoltate. Designul site-ului a durat 3 zile, dar perioada de development și testare a platformei a fost mai lungă.

Poți vedea o prezentare video a platformei mai jos, realizată prin Canva, care e disponibil ca unealtă în Bootstrap Studio.