Google Slides

Este una dintre cele mai cool unelte din suita de aplicații a Google. Puteți face, în mod gratuit, prezentări în PowerPoint, pe care puteți, mai apoi, să colaborați cu restul colegilor de birou. Tool-ul poate fi integrat extrem de simplu cu sofware-ul Microsoft și poate fi folosit pentru crea video-uri cu prezentările la care lucrați. În esență, atâta vreme cât aveți un cont de Google, puteți folosi toate tool-urile din suită după bunul plac.

Canva

La rândul său, Canva este tot un program gratuit pentru antreprenori, ajutându-vă să vă organizați mai bine la birou și să vă conduceți afacerea în 2019. Canva pune la dispoziție o suită de unelte ce pot fi folosite pentru creare de reclame în social media, infografice, prezentări, venind cu o gamă variată de fotografii de stoc pe care le puteți folosi pentru a vă face aceste prezentări mai atractive.

Trello

Este un tool de management folosit deja de o grămadă de freelanceri. Așa că este foarte posibil ca oamenii din echipă să aibă deja experiență în folosirea aplicației. Este foarte simplu de folosit pentru liste de obiective pe care le aveți de îndeplinit și mai ales pentru colaborare în cazul în care echipa lucrează remote.

Google Trends

Este cea mai bună metodă prin care puteți afla ce este hot în orice moment al zilei. Puteți afla despre ce vorbește lumea, ce se caută (sau pentru ce s-a pierdut interesul), așa că ai putea concepe o întreagă campanie de SEO pentru ca lumea să intre pe site-ul companiei voastre.

Google Analytics

Nu este un tool util doar pentru jurnaliști sau blogeri, ci și pentru antreprenori, ajutându-i să aibă la un loc toate datele necesare pentru a lua decizii de business pe baza interacțiunii directe a utilizatorilor cu site-ul lor.

LinkedIn

LinkedIn este o adevărată mină de aut pentru antreprenori. Pe lângă faptul că platforma ajută la interacșiunea cu alți oameni de afaceri, investitori sau profesioniști care ar putea lucra, la un moment dat, pentru voi, LinkedIn este și un loc unde puteți împătăși informații despre ceea ce faceți. Nu uitați să postați frecvent un update al profilului și să interacționați destul de des cu ”colegii” de rețea.

WordPress

Cu siguranță că orice antreprenor își dorește un site personalizat pentru business-ul său. Însă atunci când ești la început de drum, iar resursele sunt drămuite la sânge, poate că este mai bine să apelați la unelte gratuite. Iar WordPress este una dintre acele unelte care este ușor de folosit și învățat. În plus, WordPress vine cu destul de multe plugin-uri, așa că nu mai trebuie să căutați voi diverse alte surse pe internet.

Iar după ce veți mai crește puțin, puteți apela la ajutorul programatorilor web listați pe BizTool.ro. Ei vă pot ajuta să creați un site profesionist și personalizat.

Skype

Ca să nu vă încărcați factura de mobil și să puteți conversa cu oameni aflați în orice colț al lumii puteți folosi Skype.

AngelList

Puteți folosi această platformă pentru a găsi un job în startup, pentru a vă posta propriile joburi, să luați legătura cu investitorii, sau chiar să faceți voi propriile investiții.

jobssup

Este un proiect românesc care conectează startup-urile cu acei candidați potriviți pentru acestea. Platforma poate fi accesată gratuit.

Vedeți și alte unelte folositoare pentru business și organizarea a birou în 2019 și aici.