Ministerul Mediului a anunțat cea de-a doua ediție a programului Rabla pentru produse electrocasnice și televizoare, prin care se dorește creșterea gradului de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și încurajarea unui comportament de achiziționare responsabil.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de produse electrocasnice de uz casnic și televizoare, după cum urmează:

Mașini de spălat rufe

  1. 200 lei- eficiență A++
  2. 300 lei- eficiență A+++

Mașini de spălat vase

  1. 300 lei- eficiență A++
  2. 400 lei- eficiență A+++

Frigidere/combine frigorifice/lăzi frigo/congelatoare

  1. 300 lei- eficiență A++
  2. 400 lei- eficiență A+++

Aparate de aer condiționate, inclusiv portabile

  1. 400 lei- eficiență A++ și A+++

Televizoare

  1. 200 lei- eficiență A și A+
  2. 400 lei- eficiență A++ și A+++

Rabla pentru electrocasnice - Samsung dublează valoarea voucher-ului

Prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, utilizatorii au ocazia să achiziționeze produse noi, de calitate superioară, la prețuri mult mai avantajoase, din momentul în care au renunțat la electrocasnicele lor vechi.

Pentru că vrea să ușureze accesul cât mai multor clienți la o gamă cât mai amplă de produse, Samsung dublează valoarea voucher-ului, care poate fi folosit pentru mai multe categorii de produse, inclusiv televizoare, ce pot fi cumpărate de la magazinele partenere. Campania se desfășoară în perioada 24 mai – 6 iunie.

Înscrierile se pot face direct în magazin sau online folosind aplicația AFM pentru obținerea voucher-ului. Acesta se obține de la AFM, iar Samsung dublează valoare voucher-ului, pentru o listă de produse, în limita stocului disponibil.

Vedeți mai jos produsele care intră în promoția Samsung pentru programul Rabla pentru electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice

Înscrierile în programul Rabla pentru electrocasnice s-au deschis vineri, 24 mai, și se fac prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. După parcurgerea pașilor și completarea datelor solicitate, va fi generat automat un mesaj de confirmare, care conține numărul unic al înscrierii și codul unic de accesare. Aceste informații trebuie reținute, fiind necesare pentru autentificarea ulterioară în contul AFM, pentru obținerea voucherului.

Pe măsură ce primește cereri, AFM va aproba finanțările și va afișa lista solicitanților cu finanțări aprobate, pe website-ul menționat. Odată ce se regăsește pe lista finanțărilor aprobate, solicitantul trebuie să se autentifice în cont, unde va regăsi voucherul.