Prețurile europene de referință la gaze naturale au crescut joi cu 41% după ce trupele rusești au invadat ținte din Ucraina. Occidentul promite noi sancțiuni pentru Rusia în acest context. Citește mai mult despre această situație aici.

În acest context, Eduard Burghelia, fondator și CEO al companiei Confidas, care oferă date în timp real despre companiile din România, a realizat o listă cu firmele care au acționariat rusesc și cere boicotarea acestora.

„La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face”, scrie Burghelia pe profilul său public de Facebook.

El a generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc pe care a pus-o într-un document pe Google. El menționează că nu va mai achiziționa de la firmele din listă, fiind un gest mic, dar cu speranța că și alți antreprenori se vor alătura.

Postarea antreprenorului a strâns până la momentul publicării articolului peste 80 de distribuiri și aprecieri în comentarii.

În acest context al războiului pornit de Rusia, magazinul Berezka, care vinde produse cu specific rusesc și nu numai a ieșit public cu un mesaj anti-război.

Peste 300 de oameni lucrează în Berezka. Cu toții suntem diferiți, din țări diferite. Sunt ucraineni din Rusia, sunt ruși din Ucraina, sunt bulgari din Moldova, sunt bulgari din Bulgaria, sunt moldoveni, găgăuzi, sunt abhazi, evrei, bieloruși, români și chiar lipoveni! Tot ce ne dorim este să lucrăm cinstit și cu plăcere, să vindem produse de calitate și să ne mulțumim clienții. Nu suntem în politică, dar războiul nu este politică, războiul este moarte, destine ruinate, case, spitale, școli. Suntem împotriva războiului! Ne dorim o viață liniștită peste tot și pentru toată lumea! Nu războiului!”, a transmis Berezka, conform retail.ro.

Misiunea Confidas este aceea de a face mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii cinstiți, iar platforma colectează date legate de facturile neplătite direct de la micii întreprinzători. De asemenea, platforma poate oferi informații utile despre companiile din România.

Postarea celor de la Berezka o puteți vedea aici.