Elian Solutions, un business creat de Iulian Motoi și Mihaela Ivăncuță în 2008, implementează soluții ERP Microsoft Dynamics NAV, iar în 2016 avea un rulaj anual de circa 800.000 de euro. Bittnet va da 120.000 de euro pentru 55% din capitalul social al companiei, această investiție fiind anunțată de Bittnet în Convocatorul Adunării Generale a Acționarilor care va avea loc în data de 25 aprilie 2018 – firma este listată la BVB.
Astfel, potrivit acestui convocator AGA, aprobarea investiției se va face ”din surse proprii sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni, în valoare maximă de 120.000 de euro”.
Bittnet cumpără 25% din Equatorial Gaming
Totodată, conform aceluiați document, fondatorii Bittnet propun achiziția din surse proprii sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni, a unei cote de 25% din capitalul social al Equatorial Gaming din București. ”Aprobarea finanțării (creditării) suplimentare a societății Equatorial Gaming cu până la 400.000 de euro, pe o durată de 3 ani, din surse proprii, sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni”, se spune în Convocatorul AGA.
În același timp, într-un document suplimentar pus a dispoziția acționarilor Bittnet, fondatorii explică propunerea de investiție (creditare) în cazul Equatorial Gaming, un business care a înregistrat venituri de peste 3 milioane de lei în ultimii 3 ani și un profit consolidat de minimum 200.000 de lei.
Equatorial este compania rezultată din integrarea operațiunilor United Business Dynamics și Equatorial Gaming SRL, societăți cu o structură de acționariat similară. În cursul anului 2018 Equatorial Gaming va prelua integral operatunile UBD, împreună cu clienții și angajații (transfer de business).
Equatorial a înregistrat venituri din training clasic de softskills, vânzări, leadership, structura și cultura organizațională, adică un segment de business complementar cu activitatea Bittnet. Începând cu 2015 însă, echipa Equatorial a dezvoltat un nou concept - de fapt a dat viața cu sprijinul tehnologiei IT unui concept educațional pe cât de vechi pe atât de actual: învățarea prin joc (game-based learning).
Equatorial - training în VR
Equatorial Marathon este o platformă web ce permite companiilor să obțină rezultate în zona de softskills, dezvoltare personală și dezvoltare departamentală sau colaborare interdepartamentală, aplicând conceptul de joc în viața reală cu recompense în platforma virtuală. Astfel, companiile pot lansa cu ajutorul platformei Equatorial Marathon acțiuni de îmbunătățire a mediului de lucru, care urmează parabola unui joc de-a maratonul. Angajații devin ‘alergători’ într-un maraton virtual, câștigând puncte (metri) și consumând calorii pe măsură ce îndeplinesc în viața reală sarcini construite de consultanții Equatorial și departamentele de HR ale clienților, sarcini ce urmăresc să obțină anumite rezultate dezirabile pentru companie, cum ar fi:
- Dezvoltarea managerilor și leaderilor din organizație
- Creșterea interacțiunii, engagementului și colaborării între departamente
- Creșterea performantei echipei de vânzări
- Creșterea numărului de ore de studiu individual al unor subiecte relevante pentru industrie
”Platforma Equatorial Marathon a fost testată și confirmată de 28 de companii și peste 2500 de participanți în perioada 2015 - 2017, inclusiv de compania noastră (Bittnet) în anul 2015 - urmărind o ”sudare” a echipei într-un an cu multe schimbări (anul în care compania a devenit companie publică)”, afirmă fondatorii Bittnet.
Aceștia identifică și trei piloni de dezvoltare a companiei, la care produsele Equatorial ar ajuta.
Extinderea continuă a portofoliului: prin adăugarea produsului Equatorial la portofoliul Bittnet vom putea satisface mai bine nevoile clienților ambelor companii. Spre exemplu: Bittnet poate suplimenta oferta Equatorial cu training de tehnologie iar clienții tradiționali ai Bittnet vor beneficia pe de-o parte de training tradițional Equatorial, iar pe de altă parte de o fixare mai bună a cunoștințelor, folosind platforma Equatorial MArathon pentru suport post-training (learning by doing)
Alinierea cu tendințele globale: Organizații din lumea întreagă au nevoia de a investi continuu în educația forței de muncă, în domenii diverse, pe toată durata vieții profesionale. De asemenea, investiția în educație trebuie făcută în așa o manieră încât să asigure o probabilitate cât mai crescută de fixare a cunoștințelor dobândite în cursul sesiunilor de trainning. Astfel, abordările de tip “life-long-learning” și “game based learning” sunt oportunități pentru strategia ambelor organizații. Viziunea de viitor include oferirea de educație continuă, la cererea cursanților - așa numitul ‘Learning as a Service’.
Extinderea acoperirii geografice: Bittnet face parte din LLPA (asociația celor mai importanți parteneri de training de tehnologie din Europa și Oceania). Platforma Equatorial prezintă o oportunitate de vânzare în cadrul LLPA, fiind un tip de produs ce poate foarte ușor să sporească valoarea adăugată a ofertei educaționale a fiecărui partener. Astfel, împreună vom putea beneficia de o rețea cu peste 25 parteneri ce pot deveni francizați în toată Europa.
Totodată, Equatorial a decis să dezvolte noi produse de învățare bazată pe joc, începând cu o platformă pentru dispozitive mobile, Vrunners. Platforma VRunners este în dezvoltare în anul 2018, și va fi destinația sumelor investite de companie, în cele două versiuni - pentru companii și pentru indivizi.
Bittnet - emisiuni obligațiuni corporative
Nu în ultimul rând, în Convocatorul AGA, Bittnet propune și aprobarea emiterii de obligațiuni corporative convertibile și autorizararea administratorului ca pentru perioada cuprinsă între data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a și data de 31.12.2020 să decidă una sau mai multe emisiuni de obligațiuni în lei, în valoare totală maximă de 50.000.000 lei, fiecare obligațiune urmând a fi emisă cu o valoare nominală de 100 lei per obligațiune, cu o scadență de minim 3 și maxim 5 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maximum 9% pe an.
Rezultatele individuale ale Bittnet arată o creștere de 58% în venituri, de la 13,7 milioane lei la 21,7 milioane lei, integrarea serviciilor IT aducând 12,1 milioane lei (cu 46% mai mult față de 2016), trainingurile IT au adus 8,1 milioane lei (49% creștere) în timp ce serviciile cloud au înregistrat o creștere de aproape 400%, cu un venit total în valoare de 1,6 milioane lei în 2017. Profitul net al Bittnet a crescut astfel cu 43%, de la 1,2 milioane la 1,65 milioane lei.
Bittnet a devenit în aprilie 2015 prima companie de IT din România listată la Bursa de Valori București. În urmă cu un an, compania a anunțat aprobarea achiziției Gecad Net, una dintre firmele fondate de Radu Georgescu, contra sumei de 600.000 de euro.