De exemplu, Brett Biery, un inginer software și un pasionat al tehnologiei blockchain, a scris o carte pentru copii în care explică, pe înțelesul celor mici, care-i treaba cu bitcoin și blockchain, în timp ce aplică aceste concepte pe situații reale de care se lovesc zilnic copii.
În acest volum, denumit A Place in the Blockchain, Blocky, personajul principal, se trezește într-o lume complet nouă și pornește în aventura vieții lui. ”Blockchain este puternic, nu poate fi ușor destrămat. Odată ce brațele noastre sunt legate, nu pot fi desfăcute”, explică Biery în cartea sa de povești cum funcționează această tehnologie.
”A Place in the Blockchain este o carte pentru copii care îl are pe Blocky ca și personaj central. Aventura lui Blocky de a-și găsi locul în blockchain este similară cu experința copiilor în ceea ce privește relațiile lor cu prietenii și școala”, se precizează în descrierea de pe Amazon a cărții.
Cartea lui Brett Biery nu este singura de acest gen. Un elev de 11 ani a publicat recent o carte despre monedele virtuale și conceptele aferente, care să fie pe înțelesul tuturor, și în special, pe înțelesul copiilor. Cartea are 57 de pagini și include capitole despre istoria bitcoinului, portofelele de bitcoin, moneda eterium și ofertele inițiale de monede sau ICO. Termenii folosiți de el sunt simpli și ușor de înțeles. Courey vine cu analogii care să facă o conexiune între lumea reală și bitcoin sau blockchain. Astfel, cei care nu sunt familiari cu acest domeniu, în special copiii, să poată înțelege aceste concepte străine și foarte complicate.
Și-am încălecat pe-un blockchain și v-am spus povestea bitcoin.