Astfel, potrivit celor mai recente date oferite de companie, Revolut a ajuns în România la 54.641 de utilizatori. Aceștia își cheltuiesc banii făcând cumpărături la comercianți precum Auchan, Carrefour, AliExpress sau McDonald’s, dar și pentru plata curselor Taxify.
Totodată, reprezentanții locali ai companiei au dat publicității câteva date privind cheltuielile din călătorii ale românilor. ”Am vrut să vedem cu arată cheltuielile de vacanță și călătorii ale utilizatorilor noștri vara asta. S-au cheltuit 2 milioane de euro în iunie și iulie prin Revolut. Principalele țări de destinație sunt Marea Britanie, Italia, SUA, Franța, Germania, Spania și Grecia”, spune Irina Scarlat, country manager Revolut România.
Din datele Revolut reiese că românii cheltuiesc în medie într-o vacanță 690 de euro. Totodată, 55,2% dintre utilizatorii români ai fintech-ului își achiziționează bilete de avion prin intermediul serviciului.
În ceea ce privește economiile utilizatorilor din România ai fintech-ului, în acest moment sunt aproape 7.000 de depozite Vaults – ”pușculița digitală” care îi ajută să economisească bani rotunjind fiecare tranzacție până la cea mai apropiată valoare rotundă și adăugând diferența în depozitul Vault - deschise, cu 1,5 milioane de lei economisiți. Astfel, țara noastră este iar în topul țărilor în care operează Revolut, fiind pe locul 4 la nivel mondial în ceea ce privește numărul de Vaults și sumele economisite.
Românii își economisesc mărunțișul pentru a-și cumpăra case, mașini, vacanțe sau cadouri de Crăciun, însă sunt câțiva temerari care își strâng banii pentru o călătorie în spațiu.
Pentru că piața din România crește într-un ritm chiar mai bun decât cel anticipat de fondatorii companiei, Revolut lucrează la introducerea, în cel mai scurt timp, a IBAN-urilor pentru lei. La mijlocul lunii iunie, oficialii Revolut estimau că acest lucru ar fi posibil în următoarele 2 luni. Acum, aceștia au reconfirmat faptul că Revolut lucrează la introducerea IBAN-urilor de România pentru a facilita plata salariilor direct în conturile utilizatorilor locali ai fintech-ului britanic.
De asemenea, Revolut lucrează și la localizarea aplicației, ca aceasta să poată fi accesată și în limba română, dar și la un ghid al utilizatorului și la o serie de video-uri explicative pentru utilizatorii de aici.