La debutul tranzacționării pe bursa din New York, prețul pentru o acțiune UiPath a fost de 65,5 dolari, după ce în faza pre-IPO, investitorii instituționali au putut cumpăra acțiuni în cadrul UiPath la prețul de 56 de dolari. Puteți urmări evoluția prețului acțiunilor UiPath accesând linkul NYSE.
Potrivit MarketWatch, care citează datele FactSet, valoarea maximă pe care a atins-o prețul unei acțiuni UiPath în prima zi a prezenței companiei românești pe New York Stock Exchange a fost de 70,74 dolari/acțiune, un plus de 25% față de prețul setat inițial.
Prima de tranzacționare a acțiunilor UiPath pe NYSE s-a terminat la un preț de 69 de dolari/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei românești fiind de 37,7 miliarde de dolari, în creștere de la 29 de miliarde de dolari, valoarea pe care o avea la prețul de 56 de dolari/acțiune.
În dimineața aceasta, Octavian Palade a povestit în newsletter-ul start-up.ro toată istoria UiPath în articole scrise de noi. Citește newsletter-ul aici și nu uita să te abonezi la el. Sau poți citi mai multe despre UiPath și urmări evoluția primului unicorn românesc accesând acest link.
Și dacă vrei să știi totul despre bursă, și mai ales de ce să iei în considerare listarea pe piața de capital, urmărește video-ul explicativ de la finalul acestui articol sau citește materialul de aici. Înainte de a te gândi la bursa de la New York, poți să iei în considerare listarea afacerii tale pe BVB. E un început foarte bun, iar dacă ești la nivelul potrivit, e o șansă pe care nu ar trebui să o ratezi.
UiPath, dintr-un apartament în București la NYSE în 6 ani
”Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange. Privesc cu modestie la creșterea noastră rapidă și extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajații noștri, de investitori, de consilieri, de parteneri și de cei peste 7.900 de clienți - toți împărtășind viziunea noastră de a descătușa creativitatea și ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise - o organizație complet automatizată - și sprijinind angajații cu ajutorul automatizării. Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaților UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi și care au lucrat neobosit pentru a face misiunea și viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovația și modestia lor. Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă”, spunea aseară Daniel Dines, co-fondator și CEO UiPath, într-o declarație transmisă către start-up.ro.
Puteți citi mai multe despre UiPath și urmări evoluția primului unicorn românesc accesând acest link.
Pe 26 martie, UiPath, unicornul din domeniul RPA fondat în România, a dezvăluit că a făcut cerere de listare a unui IPO pe bursa din New York la numai câteva săptămâni după o nouă rundă de finanțare care a dus evaluarea companiei la 35 de miliarde de dolari.
Pe 1 februarie, compania anunța că a obținut 750 de milioane de dolari în cadrul unei runde de Series F, condusă de investitorii existenți, Alkeon Capital și Coatue. Pe lângă aceștia se află Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global. Evaluarea companiei în urma investițiilor de până acum este de circa 35 de miliarde de dolari.
Ce face UiPath?
UiPath face RPA, adică Robotic Process Automation, în română procesare robotică automată. Practic, ei au construit roboți software, au programat mai multe software-uri care identifică procese repetitive dintr-o companie.
Să zicem că introduci zilnic date dintr-un tabel Excel și nu mai vrei să faci asta. Cu ajutorul UiPath poți să automatizezi asta, ca odată ce datele acelea intră în Excel să fie transformate automat, să le introduci în sistem mai ușor.
Pe scurt, UiPath înlocuiește munca manuală de băgat date în tabele și nu numai, că e mult mai complex de atât. Dar salvează mii de ore pe an și mulți bani.