Soluția aduce valoare adăugată atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători, mizând pe un grad înalt de transparență și siguranță, comparativ cu tranzacționarea clasică.

IMOBID este o aplicație de ofertare digitală pentru proprietăți, care funcționează asemănător procesului clasic de licitație. Oferta de cumpărare poate fi trimisă online, în siguranță, fără presiune de timp, într-un proces transparent, prețurile comunicate de potențialii cumpărători reflectând situația actuală a pieței și contribuind, astfel, la stabilirea unor prețuri corecte.

Totodată, prin expunerea directă și concretă a tuturor ofertelor de cumpărare, vânzătorii au garanția selectării celui mai bun cumpărător, conform criteriilor alese.

Printre beneficiile aduse de IMOBID cumpărătorilor se numără: un proces de încredere și convenabil, constatare transparentă a prețului, șanse echitabile pentru a face cea mai bună ofertă, fără oferte „false”, actualizări la timp și comunicare eficientă. De cealaltă parte, vânzătorii au ca avantaje: mai mulți potențiali cumpărători, cel mai bun preț de vânzare posibil, vânzare mai rapidă, proces transparent, cu prezentarea tuturor părților interesate și a ofertelor, precum și rezultate finale mai bune.

Conform experienței RE/MAX Europa, IMOBID poate aduce o majorare medie a prețului final de vânzare cu 15% față de cel inițial.

Totodată, nici cumpărătorii, nici vânzătorii nu suportă costuri pentru utilizarea acestei soluții, ci se percepe, în mod obișnuit oricărui proces de tranzacționare, un comision către agent, în cazul unei oferte câștigătoare semnate.

Consultantul imobiliar are rolul de a promova corect proprietatea, astfel încât să atragă clienți cumpărători calificați, să supervizeze întreg procesul și să consilieze vânzătorul în decizia de vânzare. Durata procesului de ofertare se stabilește de comun acord între proprietar și agent, iar ca regulă generală va fi de circa două săptămâni.