iziBac - Pregătire pentru Bacalaureat
Dacă vrei să te pregătești pentru Bacalaureat poți folosi aplicația românească iziBac, disponibilă pe Android și iOS, care oferă cursuri dedicate celor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Chiar dacă nu ești la școală, poți învăța pentru examen. De asemenea, aplicația este utilă și pentru cei care nu sunt în ciclul terminal, dar vor să-și testeze cunoștințele și să învețe într-un mod amuzant.
Aplicația e disponibilă pe Google Play aici, dar și pe iOS aici.
Conținut educațional pe YouTube
YouTube e un loc fascinant. Dacă te duci în zona de videoclipuri trending vei da de tot felul de entertainment, muzică mai bună sau mai proastă, dar conținutul de pe platformă poate fi și foarte educațional și chiar fun. Eu personal mă uit la foarte multe canale pentru a afla tot felul de lucruri de cultură generală, deși am 31 de ani. Inspirați și noi de o postare a Primăriei Aiud pe Facebook, am dat de această listă de pe Feedspot cu 100 de canale educaționale de pe YouTube. Profită să știi ceva în plus și să treacă timpul mai ușor.
Învață o limbă străină
Duolingo și Mondly sunt două platforme digitale pe care poți învăța limbi străine într-un mod amuzant. Mondly e creată de o echipă din Brașov și e pe bază de abonament. Cu un abonament de 200 de lei pe an poți să ajungi să vorbești foarte bine o limbă străină. Duolingo dispune de multe caracteristici gratuite pentru a învăța limbi străine noi.
Cursuri online
Udemy e o platformă care oferă numeroase cursuri online unde poți învăța aproape orice. Are peste 100.000 de cursuri disponibile, iar multe sunt acum și în limba română. Vrei să înveți programare? O poți face pe Udemy. Vrei să ai un curs despre scriitură creativă? Găsești și asta. De asemenea, există numeroase cursuri oferite de profesori celebri de la universități internaționale.
Udemy e disponibil aici. Trebuie să cauți sau să explorezi categorii precum dezvoltare personală, fotografie, sănătate și fitness, muzică, activități didactice, productivitate la birou și altele.
Cumpără cărți digitale
Dacă ai o tabletă sau un eReader de tipul Kindle sau orice altceva acum e timpul să ștergi praful de pe el. Dacă la bibliotecă ajungi mai greu sau nu vrei să aștepți curierul după cărți comandate online, poți să reiei obiceiul de a citi cărți online. Poți să comanzi cărți online de la magazinele online din România precum Libris și Elefant.
Uită-te la un documentar
Pentru că tot stai acasă, poți profita și să te uiți la un documentar pe platformele de streaming. Netflix, HBO Go, Amazon Prime au documentare disponibile ca să te uiți câteva zile la rând dacă vrei. De asemenea, dacă vrei recomandări de documentare la care să te uiți, poți să intri pe Reddit pentru a găsi sugestii. Linkul spre Reddit aici.
Aplicații educaționale
Tot inspirați de postarea Primăriei Aiud, am descoperit acest link către Eduapps care oferă sugestii de aplicații educaționale pentru mai multe domenii. Poți să vezi povești virtuale, să înveți să faci infografice sau să instalezi aplicații pentru matematică. Lista completă o poți descoperi aici.
Scrie-ne în comentarii dacă ai sugestii de alte aplicații educaționale sau alt conținut pe care să-l consumi acasă.