Asta înseamnă că, prin criptarea datelor, va fi mai greu să fie depistată originea atacurilor.

Göran Marby, directorul executiv al Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) spune că bazele de date care stochează informații cu privire la proprietatea website-urilor ar putea fi închise sau „fragmentate”, relatează MSN. Noul Regulament GDPR ar putea impune restricții pentru circa 2.500 de astfel de baze de date.

Pentru a evita acest pericol, ICANN este în negocieri cu autoritățile europene cu scopul de a stabili condiții speciale cu privire la informațiile care vor rămâne în bazele de date respective, dar și entitățile care vor avea acces privilegiat la informațiile suplimentare.

Având acces la aceste baze, autorități precum poliția și companiile de securitate cibernetică ar putea identifica și închide sursa unui atac cibernetic sau a unei acțiuni de spam în masă.

„Există nevoi reale pentru a obține accesul la informații. Poliția din întreaga lume ar avea acces automat", a declarat Marby. „Informațiile sunt folosite pentru a elimina atacurile DDOS (distributed denial of service) și pentru a găsi răufăcătorii”.

Tim Chen, de la DomainTools, a declarat că reglementările GDPR din formula actuală ar „permite băieților răi să se ascundă în spatele anonimatului”. „Dacă nimeni nu știe cine este în spatele unui nume de domeniu, cum să ajungi la ei?”, se întreabă el.