Fondul de investiții va fi prezentat în cadrul Târgului de Tehnologie CES 2018 din Las Vegas de CEO-ul grupului, Carlos Ghosn, va fi finanțat în proporție de 40% de Renault, 40% de Nissan și 20% de Mitsubishi. “Ne va permite să ne mișcăm mai rapid și să facem achiziții importante înainte competiției noastre”, au declarat surse apropiate grupului pentru Reuters.

Nu este primul grup auto care face achiziții din zona startup-urilor sau investiții. Domeniul auto devine din ce în ce mai tehnologizat, iar giganții auto se vor lupta cu firme din lumea tehnologiei, mai ales în condițiile în care vor fi dezvoltate flote autonome, fără șofer, pentru camioane sau pentru transport personal.

Uber are această viziune, prin care să umple străzile cu mașini fără șofer, iar proprietatea auto se va schimba radical.

BMW a achiziționat multe platforme de ridesharing, încărcare inteligentă sau software de vehicule autonome, investind aproape 500 de milioane de euro prin iVentures, cel mai mare fond de investiții al unui producător auto.

General Motors are GM Ventures, cu 240 de milioane de dolari, iar Peugeot are o unealtă de investiții de 100 de milioane de euro.

Renault a prezentat prototipul unei mașini autonome la finalul anului. Puteți vedea mai jos detalii.