Ultimele 2 săptămâni au fost unele de suferință pentru poporul ucrainean. 2 milioane de persoane, în majoritate femei, bătrâni și copii, au trebuit să-și părăsească locuințele din Ucraina din cauza invaziei rusești. Mulți au ajuns în România, fie doar în trecere, fie pentru a rămâne aici până când lucrurile vor redeveni sigure.

Dincolo de numărul enorm de voluntari și organizații care-i ajută pe refugiați la punctele de frontieră, oamenii care-i cazează, generozitatea se manifestă și în rândul restaurantelor. Astfel, mai multe restaurante din București, Cluj-Napoca, dar și alte orașe mari din România oferă meniuri gratuite pentru persoanele refugiate.

Platforma Unitado, creată pentru a centraliza nevoile refugiaților a strâns mai multe asemenea locuri și le-a centralizat, iar cei care sunt aici pot să se ducă și să ia mâncare de acolo sau să mănânce un prânz bun, o doză de normalitate într-o lume anormală.

Puteți vedea lista completă de pe Unitado la acest link.

Restaurante precum Chefbox, Modelier, B3ton, Thalia Tineretului, J'Ai Bistrot, Băcănia Veche, Bistro by Green Hours sunt printre restaurantele care pot oferi ajutor refugiaților din Ucraina.

De asemenea, o listă foarte bună a fost făcută și pe site-ul de-corina.ro și vă invităm să o citiți acolo și să o dați mai departe persoanelor care au nevoie.

Unitado este o platformă dezvoltată ca o inițiativă privată de voluntariat care încearcă să-i sprijine pe cei care au scăpat din zona de conflict din Ucraina.Scopul platformei e să centralizeze cazări, locuri de mâncat sau orice sprijin pentru cei care au plecat din calea invaziei rusești.