“E suficient ca acești pacienți să sune în call-center-ul oricărei clinici din București și să menționeze că au nevoie de acest tip de ajutor, iar colegii noștri vor programa imediat transportul gratuit dinspre domiciliul lor spre clinică pentru consult sau tratament, și înapoi. Toate clinicile noastre sunt, de altfel, dotate cu rampe sau scaune mobile, astfel încât să faciliteze și accesul persoanelor cu dizabilități la medicul dentist; prin urmare, acest parteneriat era un pas firesc spre susținerea incluziunii sociale și a asigurării accesului tuturor românilor la sănătate reală”, a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO Clincile Dentare Dr. Leahu.

În București sunt înregistrate, cu certificat de handicap, circa 70.000 de persoane. Majoritatea se confruntă cu probleme stomatologice, dar și cu dificultăți în ce privește deplasarea în condiții de siguranță și confort la medicul dentist.

“Eu sunt pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu și am observat de mai multe ori cum persoanele în cărucior erau transportate aici pe scări cu ajutorul unui roboțel; pentru mine a fost primul semnal de deschidere a medicilor spre această categorie vulnerabilă și mi-am dorit să extindem, prin această colaborare, serviciile de acces la tratamente stomatologice”, completează Ion Zyto Dumitrescu, fondator Figo.Mobility.

Figo Mobility este primul serviciu de transport public adaptat persoanelor cu dizabilități (mobilitate redusă, deficiențe de vedere sau intelectuale) din România, autorizat de Autoritatea Rutieră Română.

Deocamdată, asigură transportul persoanelor cu dizabilități în județele București și Ilfov, însă compania își propune să ajungă, până la finalul anului, în principalele orașe din România, respectiv Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Oradea și Iași, pentru a putea asigura accesul celor din categoriile vulnerabile și la alte clinici din rețea.