Programul Start-up Urban oferă câte maximum 39.000 euro pentru cele mai bune idei de afaceri, care vor fi înființate anul viitor, în mediul urban. Se pot înscrie în proiect persoanele cu domiciliul sau reședința în din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri, iar Concursul de planuri de afaceri are loc în perioada august-noiembrie 2018. Participanții înscriși vor fi pregătiți în cadrul unor cursuri gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programe e-Learning de antreprenoriat și management, conferințe de informare și promovare și cu sprijinul experților județeni.

Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes, în 2019, a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.

Derulat timp de trei ani, proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect - potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban, precum și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, cel puțin câte două în fiecare afacere.

Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018. Înscrierea se face la experții locali din județele transilvănene menționate.

Informații detaliate despre Start-up Urban și contactele experților județeni sunt disponibile pe site-ul proiectului startup.fntm.ro. Adresa de e-mail a liderului de consorțiu FNTM este antreprenor@fntm.ro.

Program este susținut de un consorțiu format din Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC.