În esență, cel mai nou serviciu al Revolut folosește un sistem de geolocație pentru a activa polița doar în momentul în care utilizatorii călătoresc.

Polița Revolut Travel Insurance este oferită în parteneriat cu Thomas Cook Money, divizia de servicii financiare a Thomas Cook Group, și constă într-o asigurare medicală și dentară, iar costul unei polițe începe de la aproximativ 5 lei pe zi. Utilizatorii Revolut își pot adapta propria poliță prin intermediul aplicației pentru a include prieteni sau membri de familie, sau pentru a adăuga o asigurare pentru sporturi de sezon.

”Ne-am dorit să creăm un produs care folosește tehnologia pentru a veni în ajutorul utilizatorilor noștri. Polița pe care le-o punem la dispoziție îi ajută exact atunci când au nevoie: când călătoresc. Asigurarea de călătorie Pay-per-Day este o premieră la nivel global, iar pentru noi este un nou pas în dezvoltarea Revolut ca o platformă bancară alternativă”, a precizat într-un comunicat de presă Nikolay Storonsky, CEO și cofondator Revolut.

Polița de asigurare de călătorie Revolut - costuri reduse pentru utilizatori

Din datele Revolut, în medie, 1 din 4 turiști preferă să nu achiziționeze o asigurare de călătorie, fie datorită costurilor ridicate sau a proceselor complicate de înregistrare.

Totodată, clienții Revolut petrec, în medie, 13 zile pe an în afara granițelor. Astfel, folosind polița de asigurare de călătorie lansată de Revolut, acești utilizatori ar ajunge să plătească aproximativ 65 de lei pe an – un cost semnificativ mai mic comparativ cu polițele clasice.

Revolut este un startup londonez lansat în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Storonsky, fost bancher de investiții în cadrul Credit Suisse, a renunțat la jobul său de pe Wall Street pentru a deveni antreprenor. Alături de Yatsenko, un fost programator în cadrul Deutsche Bank, Nikolay a creat Revolut, business care a strâns deja 90 de milioane de dolari în finanțare și care este evaluat la peste 400 de milioane de dolari.

Cel mai nou serviciu oferit de Revolut vine să consolideze portofoliul de servicii financiare al companiei.

Revolut - oferta de criptomonede

Recent, compania anunța faptul că utilizatorii Revolut vor putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre cele 25 de monede disponibile pe platformă.

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă (25 de valute sunt disponibile, inclusiv lei) către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email.

Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci din Marea Britanie (startup-ul a introdus această opțiune în luna februarie a acestui an – utilizatorii au acces la un număr de cont și la un IBAN) – clienții care nu trăiesc în Marea Britanie vor avea, în curând, acces la IBAN-uri în euro sau dolari. Prin intemediul cardului de debit, clienții au acces la peste 90 de valute din întreaga lume pe care le pot retrage de la bancomate.