Unicornul fintech a încheiat un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței, asociație care oferă suport în îngrijirea paliativă a pacienților din România diagnosticați cu boli incurabile, aceasta fiind cea de-a patra organizație locală spre care utilizatorii români pot face donații direct din aplicație.

”În ultimele luni, în contextul crizei care a afectat întreaga societate, pentru cei care înfruntă o boală incurabilă greul a fost și mai greu, iar HOSPICE Casa Speranței a rămas ultima mână de ajutor care li se mai putea întinde. Am avut resurse limitate, dar medicii și personalul clinic de la HOSPICE au rămas în prima linie, la fel ca în ultimii 28 de ani. Fie că vorbim de internarea în cele două spitale HOSPICE, consultații în policlinica noastră sau îngrijire la domiciliu, nu am fi reușit fără sprijinul și implicarea comunității să fim alături de cei care nu au mai avut altă alternativă și care au fost trimiși acasă fără niciun sprijin. În lunile de criză, HOSPICE Casa Speranței a îngrijit gratuit peste 4.000 de pacienți, însă nevoia este uriașă: peste 172.000 de pacienți au nevoie, anual, de îngrijire paliativă. Fiecare donație contează și poate aduce un strop de bine acolo unde e cea mai mare nevoie. HOSPICE suntem toți”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Utilizatorii Revolut din România au posibilitatea să facă o singură donație sau să opteze pentru efectuarea de donații recurente - săptămânale sau lunare, direct din aplicație.

HOSPICE Casa Speranței este cel de-al patrulea ONG local către care se poate dona direct din aplicația Revolut, după lansarea oficială în martie a donațiilor către cauzele locale.

Celelalte organizații partenere sunt Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor. Utilizatorii români au donat deja către aceste cauze locale peste 1,2 milioane de lei.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima țară din Europa care a susținut donațiile către cauzele locale. Utilizatorii Revolut din România au donat peste 1,1 milioane RON și către cauze internaționale cum ar fi: WWF-Europe, Save the Children și The Rainforest Alliance ajungând la suma totală de peste 2,3 milioane de lei.

Orașele din România unde valoarea donației medie per utilizator este cea mai ridicată sunt: Cluj (86 RON / persoană), București (83 RON / persoană) și Timișoara (66 RON / persoană).

“HOSPICE Casa Speranței împreună cu Dăruiește Viață, Asociația MAGIC și SOS Satele Copiilor fac ca lumea să fie un loc mai bun pentru cei care au nevoie, cu atât mai mult în aceste timpuri dificile. Suntem onorați de parteneriatul cu aceștia și în același timp foarte mândri de comunitatea Revolut care a făcut o diferență semnificativă contribuind către cauzele în care cred. Suntem încrezători că putem continua să facem o diferență împreună!!”, a declarat Carmen Popa-Nemoiu, Country Growth Manager, Revolut.