Potrivit surselor citate de CNBC, Revolut, care are 13 milioane de utilizatori la nivel global, este în plin proces de aplicare pentru obținerea unei licențe bancare pe piața americană.

Și deși compania ar discuta cu două instituții din California pentru a face acest pas, Federal Reserve Bank din San Francisco și entitatea din California a Division of Financial Institutions, obținerea licenței bancare le-ar oferi celor de la Revolut posibilitatea de a opera la nivelul întregii țări.

Unicornul fintech are deja o licență bancară în Europa, obținută în Lituania. La începutul lunii mai a acestui an, oficialii fintech-ului britanic anunțau că fac nou pas în lumea finanțelor lansând propria bancă. Compania lansa Revolut Bank în Lituania, acolo unde avea 300.000 de clienți care folosesc serviciile Revolut deja. Decizia companiei vine după ce Revolut a obținut licența bancară europeană, aceasta fiind acordată de Banca Centrală din această țară la finalul lui 2018.

De altfel, la mijlocul lunii iulie, echipa Revolut începuse să trimită mesaje către utilizatorii europeni ai serviciilor sale în care să anunțe faptul că toate conturile userilor din Uniunea Europeană vor migra pe licența din Lituania pe care fintech-ul o deține.