Ubisoft descrie jocul ca unul de sporturi extreme în multiplayer unde pot lua parte până la 50 de jucători în același timp la aceeași cursă. Este un joc open world unde vei putea încerca și lua parte la competiții în cadrul a cinci sporturi: curse de mountain bike, ski, snowboard, zbor cu costum wingsuit și zbor cu costum wingsuit cu rachete.
Când a fost anunțat în septembrie, Riders Republic mi s-a părut a fi un joc destul de distractiv, ce ar putea fi potrivit pentru serile din timpul săptămânii când vrei să te relaxezi. Am jucat câteva ore versiunea beta și pot spune că bănuielile mi s-au confirmat, însă, în același timp îmi pare un joc care se adresează mai multe generațiilor tinere de gameri care vor un joc competitiv și unul în care să socializeze.
Riders Republic Gameplay
Ce faci în acest joc? Participi la curse din diferite sporturi extreme, bineînțeles. Începi cu bicicleta, apoi treci la snowboard și skiuri și într-un final zbori și plutești cu ajutorul unui costum wingsuit. Începi cu bicicleta și pe măsură ce participi la curse vei debloca și celelalte opțiuni. Fiecare activitate are propria cale de progres și cu fiecare cursă efectuată crești în nivel și obții echipament mai bun și tot așa.
Jocul nu este unul de tip simulation, ci unul arcade unde acțiunea și viteza sunt puse pe primul plan. Iți vei da seama de asta imediat cum ai intrat într-o cursă și vezi amplasarea camerei foarte aproape de protagonist, iar al doilea unghi pe care-l poți selecta este unul first person pentru și mai multă adrenalină.
Cursele au loc în diferite regiuni pe care Ubisoft le-a creat uitându-se la parcurile naturale din SUA precum Bryce Canyon, Valea Yosemite sau Sequoia Park. Numai în introducere treci de la nisip, la nămol, padure sau zăpadă.
Scopul este să câștigi cursele, să obții cel mai bun timp, însă, cum vorbim de sporturi extreme, este important să faci și trick-uri cât timp te afli în aer, astfel vei obține mai multe puncte pe care le vei putea cheltui pe diferite echipamente, costume și alte opțiuni de customizare a personajului.
Există și curse doar pentru trick-uri și acolo contează ceea ce faci în aer și cât ești de spectaculos, nu dacă treci primul linia de finiș.
Poți să explorezi liber această lume alături de alți jucători sau poți să sari de la o cursă la alta, în funcție de cum dorești. Ce am povestit eu până acum este doar despre modul carieră, dar există și alte moduri PvP pe echipe sau solo prin care poți să urci în clasamentul mondial la fiecare sport. Jocul este făcut în așa fel, încât să nu existe timpi morți și dacă te lovești de ceva și cazi apeși de câteva ori pe spacebar și revii pe bicicletă sau snowboard, iar dacă ai ratat un obiectiv poți să folosești funcția backtrack prin care te întorci în timp ca să iei curba perfectă. Cursele mi s-au părut scurte și destul de distractive, iar unele chiar îți dau sensația de adrenalină, iar o victorie la mustață va fi mult mai gustoasă decât una unde ai avut un avantaj de câteva zeci de secunde.
Mai există și curse care combină mai multe sporturi și poți să sari de pe bicicletă pe schiuri și invers. Sunt fun deoarece oferă un plus de diversitate, însă trecerile sunt cam abrupte și artificiale.
În joc sunt disponibile cursele în masă, unde pot participa până la 50 de jucători. Acestea apar pe hartă la întâmplare la fiecare oră. Tricks Battle sunt meciuri în care trebuie să faci cele mai spectaculoase trick-uri și aterizări corecte. Free For All poți provoca orice jucător de pe hartă la un traseu format din mai multe curse. Apoi mai este modul versus unde poți concura împotriva prietenilor tăi pentru a vedea care este cel mai bun.
Totuși, jocul nu este doar despre curse și ai și o parte de socializare prin hub-ul Riders Ridge unde poți lua parte la diferite curse, dar și poți crea trasee pe care le poți împărtășii cu ceilalți. În ceea ce privește narativul este unul de suprafața, însă măcar pare să fie unul cu un ton haios.
Eu l-am jucat pe PC și jocul s-a comportat în regulă, având în vedere că se află în statul de beta. Am avut peste 60 de fps majoritatea timpului cu vârfuri de 100 de fps pe setări grafice ridicate. Am avut parte de câteva bug-uri grafice, dar era de așteptat pentru un joc în beta. În rest, rulează destul de fluid și cred că va fi gata pentru lansarea din octombrie.
Nu vreau să mă pronunț de acum în ceea ce privește calitatea jocului, dar nu știu dacă este pentru mine sau pentru gamerii care caută ceva mai serios, ci pare să fie un produs pentru Gen Z, un altfel de Fortnite, dar la fel de colorat, însă spre deosebire de Fortnite, Riders Republic nu este gratuit, iar asta ar putea fi o problemă pentru Ubisoft și un factor determinant pentru succesul acestui joc.
Riders Republic se lansează pe 28 octombrie și este disponibil la precomandă, iar prețul este de 300 de lei.