În ultimele săptămâni a fost o adevărată frenezie după ce Elon Musk și-a anunțat intenția de a delista Tesla de la bursă. De exemplu, rivalul său chinez, NIO, a decis să testeze apetitul investitorilor pentru constructorii de mașini electrice, care se străduiesc să fie un răspuns local pentru Tesla, China fiind cea mai mare piață din lume pentru astfel de automobile, scrie Bloomberg.

NIO a reușit să atingă pragul minim al obiectivului stabilit în cadrul IPO-ului și a vândut 160 de milioane de certificate de depozit globale (acestea înlocuiesc acțiunile în momentele de dinaintea listării unei companii, persoanele care doresc să devină acționari putând achiziționa aceste certificate), în valoare de un miliard de dolari. Acum, compania este evaluată la 6,4 miliarde de dolari. Investitorii examinează atent producătorul chinez de mașini electrice care încearcă să meargă pe urma concurenței.

De cealaltă parte, Tesla era evaluată la mai puțin de 2 miliarde de dolari atunci când a lansat un IPO, în 2010, iar acum a ajuns la o valuare de piață de 47,7 miliarde de dolari. Pe lângă Tesla, NIO are și alți competitori pe piața locală de mașini electrice, cum ar fi BMW, Daimler și alți câțiva jucători globali.

Foto: www.scoopnest.com