Plățile în numerar continuă să fie considerate a fi cele mai sigure de către români și mai mult de jumătate din ei preferă să plătească prin această metodă facturile de utilități.

Când vine vorba de utilități, 7 din 10 români obișnuiesc să le plătească personal și achită cel puțin o factură prin intermediul sistemului electronic PayPoint.

3 din 10 respondenți care au utilizat un sistem electronic de plată în ultimele 3 luni asociază dispozitivul electronic folosit cu PayPoint.

Consumatorii PayPoint își plătesc facturile la electricitate în proporție de 90% prin sistemul de plată asistată, la telecomunicații în proporție de 84%, la gaz în proporție de 55% și la apă în proporție de 50%.

Românii retrag măcar o parte din salariu de pe card și plătesc cash

În ultimele 3 luni, 5 din 10 români au folosit plata asistată, 4 din 10 români au făcut plata online și 3 din 10 români au plătit direct furnizorului. Plățile prin intermediul ATM sau Roboțel s-au clasat printre metodele mai puțin preferate de români (~20%).

Când primesc salariul, 20% dintre români retrag toată suma din cont și fac plăți în numerar, în timp ce 49% dintre români retrag doar o parte din suma din cont, cu care efectuează plăți în numerar. 27% dintre români fac plăți doar cu cardul și 5% dintre români nu primesc salariul/bani pe card.

Studiul a fost efectuat în luna mai 2019, de PayPoint România. Au fost intervievați 1005 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din mediul rural și urban, din toate categoriile sociale și financiare.

Raport_Studiu_PayPoint by Vlad Andriescu on Scribd