Startup-ul românesc, fondat în 2015 la Dublin de Andreea Wade și Adrian Mihai, a fot inclus de cei de la EU-Startups pe listă alături de 9 alte companii de profil, despre care publicația spune că au potențialul de a transforma fundamental (disrupt) industria de recrutare.

Am stat de vorbă cu Adrian Mihai, cofondatorul Opening.io, în vara anului trecut și am scris la acel moment un material pe larg. Acesta ne povestea faptul că softul pe care l-au dezvoltat se adresează companiilor care rulează un număr mare de CV-uri, cum este exemplul companiilor de recrutare (gen Alexander Mann Solutions), sau al firmelor cu peste 100.000 de angajați.

Softul Opening.io face o analiză completă a CV-ului candidaților, fie el sub formă de fișier, PDF, document word, și le dau oamenilor de HR o listă de sugestii pentru cei mai potriviți angajați. De principiu, Opening.io este un filtru care folosește algoritmi lingvistici pentru a identifica șabloanele din structura anunțurilor de job-uri și skill-urile din CV-urile aplicanților, trimițând către oamenii de HR oamenii care îndeplinesc criteriile cerute.

Românii sunt incluși pe această listă alături de startup-uri din Austria – JobRocker este un portal care face o conexiune între aplicați și joburile disponibile -, Germania – MoBerries oferă un sistem automat de ranking care leagă aplicanții de companiile care au nevoie de angajați noi -, Estonia – Jobbatical este o platformă de matchmaking destinată angajaților și companiilor din industria tech.