Din suma totală, 7 milioane de dolari sunt sub formă de equity, adică investitorii devin acționari în startup, restul de 143 de milioane de dolari fiind sub formă de împrumut, așa cum anunță TechCrunch.

Runda de investiții în Proportunity a fost condusă de VentureFriends, Kibo Ventures, la care s-au adăugat investitorii existenți, Anthemis, Entrepreneur First, precum și Amro Partners.

Noua rundă de finanțare va ajuta startup-ul fondat de Vadim Toader și Șteefan Boronea în Marea Britanie să crească echipa și să majoreze valoarea împrumuturilor oferite de la 90.000 de lire sterline la circa 150.000 de lire sterline.

Deși nu este un startup localizat în România, Proportunity este un business fondat de români. La mijlocul lunii decembrie 2020, fondatorii au anunțat faptul că au primit 7,5 milioane de lire sterline investiție pentru a continua dezvoltarea startup-ului.

Proportunity a primit investiția de aproape 10 milioane de euro pentru a continua să ajute oamenii să-și ia credite de casă pe fondul boom-ului imobiliar post-lockdown din Marea Britanie. Noua investiție va permite startup-ului să ajute mai mulți oameni să-și cumpere prima casă. Proportunity a avut o creștere fulminantă în ultimele 2 luni, dublându-și portofoliul.

În septembrie 2020, Proportunity a fost acceptat în programul Tech Nation, care selectează și accelerează cele mai promițătoare scaleup-uri britanice din domeniul financiar.

Un material complet despre Proportunity poți citi în acest articol de pe start-up.ro.