Din sutele de startupuri europene care s-au înscris în competiție, Ringhel a câștigat locul 1 în categoria Best Impact Startup.

Lansată în 2014, compania Ringhel a crescut nivelul de digitalizare a companiilor de energie electrică și gaze, prin software de tip ERP și CRM de înaltă calitate, ajutându-le astfel să-și gestioneze întregul flux de business prin procese inovatoare bazate pe automatizare.

Soluțiile software Ringhel sunt concepute astfel încât să permită companiilor de energie și gaze să se adapteze cu ușurință noilor cerințe și reglementări din piață și să-și gestioneze activitățile 360 grade, evitând cât mai mult intervenția și erorile umane.

În ultimii ani, Ringhel a primit mai multe premii și distincții datorită soluțiilor inovatoare și personalizate care vin în sprijinul companiilor de energie și gaze. Anul trecut, compania Ringhel a câștigat competiția Startup Europe Summit, iar anul acesta, Ringhel a fost desemnată “Technology Provider of the year”, pentru piața de energie din România.

„Sunt recunoscător și onorat pentru primirea acestei distincții, la care au concurat alte 900 de companii europene. Acest lucru arată că eforturile noastre se îndreaptă în direcția corectă și facem toate demersurile necesare pentru a schimba modul în care software-ul este creat și livrat în întreaga lume.”, a spus Mihai Dârzan, CEO al Ringhel.

Ringhel, o companie de 7 milioane de euro

În prezent, compania Ringhel este estimată la o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, având potențialul de a-și crește rapid valoarea prin lansarea PROCESIO, cea mai recentă tehnologie a companiei de software.

PROCESIO este gândită ca o platformă de tip Saas No-Code și se adresează angajaților fără abilități de programare, permițându-le acestora să asambleze componente software ready-made, pentru a crea aplicații noi care să ajute la eficientizarea activității individuale, la nivel de departament sau organizație.

În acest mod, companiile se pot adapta rapid la schimbările pieței, ținând cont de constrângerile de securitate și politicile IT și își pot eficientiza costurile folosind resursele umane existente.

Sistemul low-code/no-code în baza căruia operează platforma PROCESIO înglobează atât noua viziune a fondatorilor Ringhel, cât și tendințele globale care vor contura viitorul industriei software ce se confruntă în prezent cu o lipsă acută de resurse umane.

La jumătatea lunii iulie, Ringhel a atras pentru PROCESIO o investiție de tip seed de 550.000 de euro, prin intermediul platformei de equity crowdfunding Seedblink, într-un timp record de 3 zile. În plus, alți noi investitori sunt dispuși să investească în tehnologia PROCESIO, ducând astfel runda de finanțare la 650.000 de euro.

Finanțarea SeedBlink va permite companiei să continue dezvoltarea proiectului PROCESIO într-un ritm rapid și să pregătească lansarea comercială programată pentru martie 2021.

Mai mult, Ringhel își propune să facă o investiție de serie A în ianuarie 2021 și se așteaptă să atragă 3 milioane de euro, plan care va crește și potențialul companiei de a deveni unicorn.

Portofoliul actual de clienți al companiei include peste 50% din furnizorii de energie electrică și 20% din furnizorii de gaze activi pe piața românească, printre care CEZ, E.ON, ENGIE, Lukoil, MET România Energy, Restart Energy și mulți alții. În 2018, Ringhel a intrat pe piața din Serbia și în prezent intenționează să se dezvolte și pe alte piețe europene, pentru a deveni una dintre primele alegeri în ceea ce privește softurile de tip ERP și CRM în Europa și SUA.