„Intenția noastră este de a crea și extinde un hub est-european de excelență în consultanță și transformare digitală pentru companiile din domeniul serviciilor financiare, care să servească clienți de renume din întreaga lume. În ultimii trei ani, Softelligence s-a implicat în proiecte internaționale din ce în ce mai complexe, vitale pentru realizarea viziunii clienților noștri, iar extinderea companiei, atât în țară, cât și în afara ei, este urmarea naturală a acestei stări de fapt.”, explică Adrian Blidăruș, CEO Softelligence.

Filiala a fost înființată oficial în luna octombrie 2021, iar compania a început deja o campanie susținută de recrutare în Macedonia de Nord. Primii angajați Softelligence din Macedonia vor fi dezvoltatori de software de nivel mediu și senior, precum și leaderi de echipă cu experiență. Aceștia vor beneficia de un pachet salarial competitiv, dar și de un program de pregătire rapidă, pentru a putea să se implice în proiecte tot mai complexe, pentru clienți din domeniul asigurărilor și cel bancar cu prezență multinațională.

Echipa macedoneană urmează să extindă eforturile celei din România, în derularea de proiecte pentru mari jucători din domeniul financiar, precum companii membre ale Erste Group și Vienna Insurance Group sau TBI Bank, dar și coloșii asigurărilor Beazley și Howden Group. Echipa Softelligence din România este formată din 250 de profesioniști și se află și ea într-un proces susținut de extindere.

Proiectele companiei se axează pe livrarea de platforme tehnologice complete și integrate pentru asigurări și operațiuni bancare, bazate pe o arhitectură modernă de date și completate cu inteligență artificială. Compania are o experiență de 16 ani în domeniul IT, asigurări și banking, și o înțelegere amănunțită a specificului fiecăruia dintre aceste domenii.

Softelligence a fost înființată în 2006 în București de către Adrian Blidăruș, care este acum CEO și acționar majoritar, și are în total patru filiale, dintre care două în România (la București și Craiova), una în Marea Britanie și, cea mai nouă, în Macedonia de Nord.

Cifra de afaceri totală de afaceri a companiei în 2020 s-a ridicat la 11,4 milioane de euro pentru toate firmele din grup. Cifra însumează veniturile filialelor din București, Craiova și Londra.