Scopul principal al acestui parteneriat este de a reduce rata crescută IMM-urilor clasificate eronat în procesul de underwriting pentru asigurările comerciale.

Soleadify este un startup românesc care se folosește de machine learning pentru a crea baze de date despre companii din toate domeniile.

Îmbinând expertiza în industia asigurărilor și datele celor de la Soleadify, Sapiens își extinde capacitatea de a oferi produse orientate către transformarea digitală pentru brokeri și companii de asigurări.

Prin accesul la date despre business-uri din întreaga lume cei de la Sapiens vor eficientiza procese specifice asigurărilor comerciale, precum verificare activității unui business și clasificarea acestoa la scară largă pe baza domeniului în care activează.

”Parteneriatul cu Sapiens reflectă angajamentul nostru de a furniza cele mai precise date despre business-uri la nivel global și disponibile prin intermediul liderilor din industria asigurărilor. Sapiens are o experiență excelentă în a permite asiguratorilor să-și digitalizeze cu succes operațiunile și suntem încântați să ajutăm clienții lor să-și eficientizeze procesele legate de asigurări comerciale cu date mai bune despre SME-uri”, a declarat Florin Tufan, fondator și CEO la Soleadify.

Sapiens International Corporation dezvoltă soluții axate pe sectorul financiar, cu accent pe asigurări. Cu aproape 40 de ani de activitate în domeniu, Sapiens oferă o platformă completă de asigurări, cu soluții pre-integrate, low-code și o abordare bazată pe cloud care accelerează transformarea digitală a clienților.

”Credem că big data este un motor cheie de inovare pe piața de asigurări de astăzi. Soleadify folosește modele AI pentru a genera o acoperire excepțională a SME-urilor si poate clasifica activitatea unei afaceri la un nivel foarte precis. Cu experiența lor de a îmbunătăți acuratețea proceselor de underwriting, credem că vor fi un partener ideal pentru majoritatea clienților Sapiens!” a spus Amanda Ingram, Manager Propositions, Alliances & Ecosystem Manager la Sapiens

Soleadify a creat o bază de date actualizată săptămânal cu peste 70 de milioane de profiluri de companii. Datele lor acoperă fiecare detaliu legat de o afacere, de la identificare, locații și clasificare pe baza activității la oferta de produse, angajamente de sustenabilitate și multe altele.

Soleadify folosește web scraper-uri avansate și modele de machine learning pentru a înțelege întrega lumea a afacerilor cu o prezența digitală minimă și pentru a oferi datele rezultate prin API-uri dedicate echipelor de Data Science pentru a permite luarea deciziilor critice la scară largă.