Știrea cea mai importantă a săptămânii este prezența a șase în români în lista New Europe 100, a inovatorilor de pe continent.

New Europe 100 e o listă de 100 de inovatori din Europa, selectați de Res Publica, Google, Visegrad Fund și Financial Times. Scopul acestei liste este să aducă în lumina reflectoarelor acei oameni care schimbă lucrurile în Europa și care pot crea conexiuni valoroase pentru continent. Printre cei premiați sunt: Alin Chiriac (AdFaber), Sergiu Ardelean (Artivive), Florin Talpeș (Bitdefender), Daniel Dines (UiPath), Ana-Maria Udriște (Avocatoo) și Cristiana Bogățeanu (Academia Inventeaza.ro).

Alte știri importante vin de la OTP Bank și Diaspora Întreprinzătoare.

OTP Consulting lansează trei proiecte de finanțare din fonduri europene pentru 1.500 de antreprenori și 183 de noi business-uri, în valoare totală de 10,7 milioane de euro. Proiectul e parteneriat alături de Camera de Comerț.

Iulian Popescu a lansat Diaspora Întreprinzătoare, un proiect care-și propune să ajute 200 de persoane să beneficieze de pregătire în management și antreprenoriat. Se vor acorda 40.000 de euro în urma unui concurs de planuri de afaceri.

Interviul săptămânii este cu Adrian Ciubotaru, fost influencer, actual șofer de Uber. Citiți-l în #Oameni din Uber.