Astfel, în perioada analizată, PayPoint România a înregistrat pe plan local un volum total de 96,4 milioane tranzacţii, în creştere cu 28,6% comparativ cu anul precedent; rezultatul include și aportul companiei Payzone, achiziționată în octombrie 2017. Evoluția are la bază creşteri semnificative pe toate segmentele din portofoliu, de la plăți facturi (85,3 milioane tranzacții, în creştere cu 26,9%) sau încărcare electronică a cartelelor telefonice preplătite (10,4 milioane tranzacții, în creştere cu 42,8%), până la servicii mai noi, aduse de PayPoint în mediul de retail, în creştere cu 50,5% (transferul de bani, tranzacțiile cu cardul procesate prin POS-urile oferite de PayPoint comercianților parteneri sau cele aferente serviciului PayPoint Colet Expres).

În decursul anului financiar, compania a semnat acorduri cu 28 de noi furnizori parteneri, în portofoliul comun al PayPoint şi Payzone regăsindu-se peste 160 jucători importanți, din industrii tot mai variate. În acest interval, compania s-a axat pe consolidarea poziției în segmentele consacrate și pe dezvoltarea serviciilor noi, cum ar fi POS-urile bancare puse la dispoziția comercianților parteneri pentru încasarea vânzărilor din magazin, serviciu pilot disponibil în peste 400 magazine partenere.

Achiziția Payzone complementează creșterea organică a PayPoint din acest interval. Alături de portofoliul lărgit de parteneri, PayPoint pune la dispoziția consumatorilor și o rețea națională extinsă de puncte de plată sub cele două branduri; astfel, numărul magazinelor partenere a crescut în anul financiar 2017-2018 cu peste 9.000 de puncte de plată, depăşind 20.000 magazine partenere la nivel național, din care peste 8.300 sub brandul Payzone. Compania va continua eforturile de optimizare a rețelei de parteneri, pentru a fi mereu acolo unde consumatorii și furnizorii parteneri au nevoie de prezența unor servicii de plată sigure, rapide și eficiente.

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru anul financiar 2017-2018, încheiat la data de 31 martie 2018.