LG G7 ThinQ e al doilea flagship al sud-coreenilor pe anul acesta și al doilea smartphone unde accentul cade pe Inteligența Artificială, primul fiind LG V30S.

LG G7 ThinQ - Specificații

LG G7 ThinQ vine cu un display de 6,1 inch și rezoluție QHD+, iar panoul este de tip LCD și are o luminozitate de 1000 de niți.

Sub el se află un procesor Snapdragon 845, cel mai rapid la momentul actual, 4GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 64GB. Există și o versiune cu 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare. Bateria este de 3.000 de mAh și se încarcă și wireless. Camera de pe spate este duală, de 16MP, având una dintre lentile wide.

Primele impresii - design și display LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ vine cu un corp suplu, lunguieț și ușor de cuprins între degete. Materialele folosite sunt premium - sticlă lucioasă și metal. Aspectul e unul frumos, dar nu impresionează. Se observă imediat mufa Jack pentru căști, lucru de apreciat, iar senzorul de amprente este pe spate, sub cameră. Partea din față este acoperită în proporție mare de display-ul cu breton (New Second Screen, cum îi spun cei de la LG), dar nu are butoane capacitive jos, lucru care face bărbia mai subțire decât în cazul Huawei P20 Pro.

Apropo de ecran, acesta este foarte luminos, dar nu orbitor. Totuși, faptul că nu e OLED e un dezavantaj, notch-ul fiind ușor de observat chiar și atunci când e “dezactivat”. Culorile sunt, însă, vii, iar contrastul este ridicat. Mulțumită funcțiilor de inteligență artificială, display-ul se adaptează condițiilor de iluminare, răcind sau încălzind culorile afișate, micșorând sau crescând luminozitatea. Revenind un pic la valoarea de 1.000 de niți - cu toate că e considerabil mai mare decât în cazul altor smartphone-uri, diferențele nu sunt atât de vizibile. Important este că ecranul se vede extraordinar de bine în soare. Acel New Second Screen, decupajul din partea de sus, poate fi personalizat cu diverse culori, lucru simpatic pentru cei care vor un grad mai mare de personalizare.

Performanțe și autonomie LG G7 ThinQ

Înainte de a dezvolta această secțiune a preview-ului nostru, merită menționate câteva aspecte. În primul rând, în scurta perioadă de testare nu am putut instala alte aplicații și nici nu am reușit să determinăm exact autonomia.

Totuși, la prima vedere, LG G7 ThinQ pare un smartphone foarte rapid, care trece ușor dintr-o aplicație în alta și care nu pare să gâfâie dacă îi dai mai multe sarcini - lucru normal și de așteptat. Bateria, în schimb, după câteva zeci de poze și câteva teste de sunet, fără o conexiune la internet sau GPS activ, a rămas fără circa 40 de procente. Capacitatea bateriei este destul de mică, având în vedere dimensiunea ecranului.

Cameră foto și sunet

Marea noutate în ceea ce privește camera foto de pe LG G7 ThinQ este faptul că poate realiza fotografii de tip portret, cu fundal blurat. Funcția este binevenită, iar Inteligența Artificială este menită să ajusteze setările în funcție de subiectul fotografiei. Funcția de AI nu este nouă, fiind integrată inițial pe V30S, dar uneori merge mai bine, alteori nu prea. Încercând să pozăm nori, telefonul credea că vrem să pozăm clădiri, încercând să pozăm un coleg de breaslă, telefonul credea că vrem să pozăm un bebeluș.

Calitatea fotografiilor este destul de ridicată, dar LG G7 ThinQ nu va câștiga niciun premiu pe partea de foto. Trebuie să menționăm că filmarea este bună și există o funcție interesantă de smart zoom care îți permite să faci zoom pe un colț al ecranului fără miști telefonul. Nu am apucat să testăm telefonul noaptea, deci nu ne pronunțăm din acest punct de vedere.

În ceea ce privește sunetul, difuzorul și camera de rezonanță fac o treabă extraordinară. LG G7 ThinQ elimină nevoia unui difuzor extern și umple cu succes o cameră de mici dimensiuni cu sunet. Modul boombox scoate un sunet extrem de puternic, cel mai puternic pe care l-am auzit până acum pe un smartphone. Întreg telefonul vibrează pentru a emite sunet clar cu surprinzător de mult bass pentru un astfel de dispozitiv. Căștile și sunetul emis prin ele nu au putut fi testate.

Concluzii după primele interacțiuni cu LG G7 ThinQ

Cu un preț de circa 800 de euro, celor de la LG le va fi greu să convingă utilizatorii să migreze către LG G7 ThinQ. Smartphone-ul are câteva funcții interesante și, cu siguranță, e cel mai complex și complet telefon LG lansat în ultimii ani, dar rămâne de văzut cât de bine va performa pe o piață pe care modele precum Huawei P20 Pro, iPhone X sau Samsung Galaxy S9+ deja fac valuri serioase. LG G7 ThinQ e un smartphone care a reușit să facă destul de mult zgomot (și la propriu și la figurat), dar așteptăm să îl testăm pentru a ne a face o părere mai completă.