Moneda RONC este dezvoltată în parteneriat cu platforma Roncoin și este bazată pe blockchain-ul Ethereum și vine cu un portofel dedicat menit să faciliteze tranzacțiile de orice fel.

Paritatea cu moneda națională a României este dată de faptul că fiecare RONC este susținut de Bitcoin Romania cu 1 RON, din fondurile proprii ale companiei. Mai exact, stabilitatea este granată prin fonduri Escrow și creatorii susțin că vor fi auditați periodic pentru a demonstra că pot susține noua criptomonedă.

Ce poți face cu Roncoin

Moneda RONC poate fi folosită ca orice altă criptomonedă, pentru tranzacții sigure și anonime - fie către alte persoane, pentru a plăti pentru produse pe diverse site-uri, fie pentru tranzacționarea altor criptomonede.

“Tranzacționând cu RONC, cea mai stabilă cryptomonedă, vei beneficia de un curs mai avantajos pe platforma de trading Bitcoin Romania, comisionul fiind unul mai mic. Cumpără RONC cu RON pentru un comision de administrare de doar 0.25%, cumpărând ulterior BTC, ETH și până la 30 de altcoins cu un comision redus”, se arată pe site-ul Bitcoin Romania.

Roncoin nu este primul sistem de acest gen. USDT este o criptomonedă stabilă (stablecoin) bazată pe paritatea cu dolarul american și există de mai mult timp.