Deși IT-ul este unul dintre cele mai căutate domenii pentru un job de viitor și mai ales, foarte bine plătit, companiile se confruntă cu un deficit al angajaților pe care i-ar putea recruta pentru a umple acele posturi libere. Există chiar și o industrie, în cadrul IT-ului unde rata șomajului este zero.

Aproape jumătate dintre organizațiile din întreaga lume au probleme în a găsi talent pentru segmentul de securitate cibernetică. Potrivit Digital Guardian, citat de entrepreneur.com, în 2018 ar fi fost disponibile 302.000 de joburi în IT destinate specialiștilor în cybersecurity, care au rămas neocupate. Adică, vreo 30% din totalul joburilor de cybersecurity.

Rezultatul acestei lipse a specialiștilor în securitate cibernetică este acela că firmele sunt ținta unui număr tot mai mare de atacuri cibernetice, ajung să piardă date vitale și bani. Însă pentru toate aceste joburi în IT pe segmentul de cybersecurity nu există suficient de mult talent care să le ocupe. De aceea, cybersecurity este industria care nu are niciun șomer.

În caz că vreți să faceți pasul spre acest domeniu, ar fi cazul să rețineți că sunt și o serie de cursuri care vă pot ajuta să învățați mai multe despre cybersecurity și să puneți mâna pe un job în industria care nu are niciun șomer.

De exemplu, românii de la Digital Nation au anunțat de curând că sunt în căutarea unor administratori de rețea din întreaga țară care vor să învețe cybersecurity, așa că au început înscrierile la primul program național de cybersecurity dedicat administratorilor de sisteme.

Programul are un format online și se desfășoară pe durata a 12 luni. Programul de securitate cibernetică este deschis tuturor administratorilor IT din țară, care au 18+ ani și care administrează în prezent o infrastructură IT care include cel puțin 5 servicii IT. Prima lună a programului este gratuită, oferită în parteneriat cu Cert-RO, ulterior programul implicând un cost de 100 EUR anual (taxa anuală de membru comunitate). Mai multe detalii despre condițiile de participare sunt incluse pe site-ul Digital Nation.

De asemenea, pe platforma Udemy sunt disponibile o varietate de cursuri destinate începătorilor în cybersecurity sau celor mai experimentați specialiști în domeniu.