SafeDrive este o aplicație pentru mobil dezvoltată în România. Ea te ”îndeamnă” să lași telefonul mobil deoparte când ești la volan, răsplătindu-te cu diverse oferte și reduceri.

SafeDrive a fost selectată pentru a lua parte, alături de alte 26 de startup-uri, la finala The Venture, concurs organizat de Chivas care are ca premiu o finanțare de un milion de dolari. Competiția

se adresează afacerilor care își propun să aibă impact social.

Aplicația funcționează într-un mod destul de simplu. O pornești atunci când începi să conduci și ea dă startul contorizării punctelor. Puncte care pot fi obținute doar dacă nu interacționezi în niciun fpozael cu telefonul atât timp cât te afli în trafic. Printre ofertele de care poți beneficia dacă conduci prudent se află și discount-uri la Uber sau la benzinăriile MOL, dar și varii reduceri la numeroase restaurante.

Aplicația este foarte folosită, atât în România, cât și peste hotare, iar scopul ei este să reducă semnificativ accidentele rutiere cauzate de folosirea telefonului mobil la volan.

Milionul de dolari oferit de Chivas - The Venture este acordat în urma jurizării de către specialiști, dar și în funcție de voturile obținute de fiecare participant pe site-ul oficial. Astfel că, 750.000 de dolari sun oferiți de juriu, iar restul de 250.000, de către cei care votează online.

Puteți vota pentru SafeDrive aici.