Telefonul pliabil de la Samsung va fi lansat abia pe 3 mai în Europa și pe 25 aprilie în Statele Unite, dar pe internet au apărut câteva review-uri care arată că dispozitivul s-a stricat după numai câteva zile de utilizare, problema fiind la ecran.

Un jurnalist de la Bloomberg, Mark Gruman, a postat pe Twitter o poză în care se vede cum interiorul telefonului, ecranul pliabil al Galaxy Fold este „complet stricat și inutilizabil”, după cum citează CNET.

Potrivit jurnalistului, defecțiunea ar putea fi cauzată de înlăturarea peliculei de pe ecran. „Telefonul vine cu acest strat/ folie de protecție. Samsung spune că nu ar trebui să fie scoasă”, scrie el în tweet, continuând prin a menționa că a scos folia neștiind acest lucru, la fel cum nu vor ști nici alți cumpărători”.

Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza faptului că Samsung nu a comunicat suficient de bine către potențialii clienți modul în care trebuie utilizat telefonul. Mulți utilizatori preferă să scoată folia îndată cum își cumpără un telefon nou și ar putea face acest lucru și în cazul Samsung.

Un avertisment în acest sens a fost lansat și de Marques Brownlee, cunoscut pentru recenziile tech, care atenționează utilizatorii să nu îndepărteze folia.

Samsung Galaxy Fold va costa 2.000 de dolari. Are două ecrane - unul mic, atunci când este pliabil, și unul de 7,3 inci, atunci când e desfășurat. Telefonul e cu un chipset AP de înaltă performanță și 12 GB de memorie RAM. Are 6 lentile – trei în spate, două în interior și una în lateral.

Și Dieter Bohn de la publicația The Verge a avut probleme cu ecranul. El nu și-a scos folia de pe telefon, ci cumva pare că o bulă a intrat sub ecran și apoi s-a extins. Detalii de la The Verge puteți vedea aici.

Samsung a emis un comunicat în care încearcă să explice situația creată. Potrivit companiei, „ecranul principal de pe Galaxy Fold are un strat de protecție superior, care face parte din structura display-ului, proiectat pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor accidentale. Scoaterea stratului protector sau adăugarea de adezivi pe ecranul principal poate duce la deteriorări. Ne vom asigura că aceste informații sunt furnizate în mod clar clienților noștri.”

În versiunile de retail ale Samsung Galaxy Fold folia de protecție din cutie va conține un avertisment pentru utilizatori. Așadar, dacă vă cumpărați Fold aveți grijă mare!