Samsung Galaxy Note 8 este flagshipul sud-coreenilor pentru cea de-a doua jumătate a anului și vine cu o serie de lucruri în plus față de Samsung Galaxy S8+, vârful de gamă lansat în primăvara lui 2017.

Ce știe să facă fiecare, care sunt diferențele între ele, cui se adresează fiecare model și pe care merită să-l cumperi? Acestea sunt întrebările la care vom încerca să răspundem în rândurile de mai jos.

Samsung Galaxy Note 8 vs. Samsung Galaxy S8+

În tabelul de mai jos, am pus cap la cap specificațiile fiecărui smartphone în parte, pentru a te ajuta să înțelegi mai ușor care sunt diferențele dintre Samsung Galaxy Note 8 și Samsung Galaxy S8+ - cel puțin la nivelul caracteristicilor tehnice.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S8+

Dimensiuni

162.5 x 74.8 x 8.6 mm, 195 g 159.5 x 73.4 x 8.1 mm, 173 g

Display

6,3 inch (83,2% din corp), QHD 6,2 inch (84% din corp), QHD

Performanță

Exynos 8895 Octa

6GB RAM

64/128/256 GB

Android 7.1.1

Exynos 8895 Octa

4GB RAM

64/128/256 GB

Android 7.0

Baterie

3.300 mAh 3.500 mAh

Cameră foto

12MP Wide (F/1.7, pixeli de 1,4 µm, OIS) +

12MP Tele (F/2.4, pixeli de 1 µm, OIS)

8MP (F/1.7)

12MP Wide (F/1.7, pixeli de 1,4 µm, OIS)

8MP (F/1.7)

Altele

Scanare iris

Recunoaștere facială

Senzor de amprentă

Rezistență la apă și praf IP68

S-Pen

Scanare iris

Recunoaștere facială

Senzor de amprentă

Rezistență la apă și praf IP68

Samsung Galaxy Note 8 - ce aduce nou

Acum că am enumerat specificațiile, să intrăm un pic în detalii privind ce aduce nou Samsung Galaxy Note 8 față de Samsung Galaxy S8+. În primul rând, Note 8 vine cu un design modificat, mai pătrățos, pentru cei care își doresc un telefon cu un aspect ceva mai sobru, mai serios.

Corpul este un pic mai mare și mai greu, dar senzația oferită este cea a unui telefon bine închegat și bine echilibrat.

Samsung Galaxy Note 8 este un pic mai mare deoarece are un display un pic mai mare decât S8+, dar și stylusul care stă în interiorul dispozitivului.

Performanțele sunt și ele un pic mai bune, asta mulțumită celor 2GB de memorie RAM în plus. Majoritatea utilizatorilor probabil nu vor simți acest upgrade, dar pe termen lung nu strică să ai mai mult RAM. Jocurile VR ar putea merge un pic mai bine, deci asta este un plus.

Probabil cea mai importantă schimbare când vine vorba despre Samsung Galaxy Note 8 vs. Samsung Galaxy S8+ este camera foto. Pe Note 8, Samsung a introdus prima sa cameră dublă. S8+ face poze senzaționale, iar Note 8 s-ar putea să-l depășească. Camera dublă vine cu avantajul refocalizării după realizarea unei poze, blurarea fundalului pentru portrete mai reușite și zoom optic 2x. Una dintre cele două camere este Wide, deci Samsung Galaxy Note 8 poate face și panorame spectaculoase.

Stylusul S-Pen este un alt diferențiator când vine vorba despre Samsung Galaxy Note 8. Acesta îți permite să iei notițe, să desenezi și să realizezi diverse acțiuni.

Samsung Galaxy S8+ vs. Samsung Galaxy Note 8 - ce alegi?

Dacă vrei un dispozitiv de top la un preț ceva mai scăzut, alegi Samsung Galaxy S8+. Samsung Galaxy Note 8 costă 4.499 de lei, iar Samsung Galaxy S8+ costă 3.549 de lei.

Dacă vrei un dispozitiv cu cameră foto dublă (rezultatele chiar sunt excepționale), atunci Note 8 este un dispozitiv pentru tine.

Dacă nu te interesează funcțiile stylusului și nici camera foto nouă, atunci S8+ te va mulțumi fără probleme.

Dacă vrei ceva mai multă autonomie, până la proba contrarie, Samsung Galaxy S8+ ar trebui să reziste un pic mai mult decât Note 8, având bateria mai mare și ecranul un pic mai mic.

Dacă ești pasionat de gaming și vrei să ai mereu telefonul cu cele mai mari performanțe, atunci Note 8 te va satisface.