Galaxy A55 și Galaxy A35 sunt construite în jurul aceluiași ecran - un panou Super AMOLED de 6,6 inci cu o rezoluție FHD+, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. De asemenea, au în comun o baterie de 5.000 mAh cu suport pentru încărcare la 25 W. Rama este însă diferită, cu aluminiu pe Galaxy A55 și plastic pe Galaxy A35.

Galaxy A55 5G dispune de un procesor Exynos 1480 cu un GPU Xclipse 530 bazat pe AMD RDNA2. Acesta poate fi achiziționat cu 8 GB sau 12 GB de memorie RAM și 128 GB sau 256 GB de stocare. În schimb, Galaxy A35 se mulțumește cu mai vechiul Exynos 1380 pe care l-a folosit Galaxy A54. Este încă un chipset pe 5 nm, ceea ce sugerează o eficiență bună și puteți alege între 6 GB sau 8 GB de RAM și 128 GB sau 256 GB de stocare.

Cu funcția Nightography îmbunătățită, Galaxy A55 5G face fotografii mai clare și mai vibrante chiar și în condiții de iluminare scăzută. Procesorul avansat de imagine cu Inteligență Artificială (ISP) al Galaxy A55 5G promite imagini uimitoare în condiții de lumină scăzută, cu adevărat remarcabile pentru seria Galaxy A. Modul Night Portrait și videoclipurile HDR de 12 biți asigură că persoanele din fiecare imagine arată excelent.

În plus, cele două produse dispun și de funcții precum stabilizarea optică a imaginii (OIS) și stabilizarea digitală a imaginii video (VDIS), ceea ce înseamnă că fotografiile și videoclipurile vor fi clare chiar chiar și atunci când sunt realizate în mișcare.

Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G aduc pentru prima dată utilizatorilor seriei Galaxy A una dintre cele mai inovatoare caracteristici de securitate ale Samsung, prezentă în gama de vârf Galaxy: Samsung Knox Vault. Ca soluție de securitate bazată pe hardware și rezistentă la manipulare, Samsung Knox Vault oferă o protecție completă împotriva atacurilor de hardware și software, prin crearea unui mediu de execuție sigur, izolat fizic de procesorul principal și memoria sistemului. Aceasta poate contribui la protejarea celor mai sensibile date de pe dispozitiv, inclusiv datele de identificare a ecranului de blocare, cum ar fi codurile PIN și parolele. De asemenea, Samsung Knox Vault protejează cheile de criptare ale dispozitivului, criptând datele private ale utilizatorilor stocate în dispozitiv. Doar un utilizator cu credențialele corecte ale ecranului de blocare poate accesa datele, chiar și în cazul în care dispozitivul este pierdut sau furat.

Pentru și mai multe modalități de a rămâne protejat, seria Galaxy A oferă Auto Blocker, un pachet opțional de măsuri suplimentare de securitate. Atunci când este activat, Auto Blocker poate bloca instalările de aplicații din surse neautorizate, furnizând verificări de securitate ale aplicațiilor pentru a detecta potențialul malware și pentru a bloca comenzile și instalările potențial malitioase de software pe telefon atunci când este conectat prin cablu USB.

Galaxy A55 are o cameră selfie de 32MP f/2.2, în timp ce pe spate se află o cameră principală de 50MP f/1.8 cu OIS, o cameră ultrawide de 12MP f/2.2 cu focalizare fixă și o cameră macro de 5MP f/2.4.

Galaxy A35 5G vine cu o unitate frontală de 13MP f/2.2, o cameră principală de 50MP f/1.8, o cameră ultrawide de 8MP f/2.2 cu focalizare fixă și o cameră macro de 5MP f/2.4.

Cu Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G, utilizatorii vor beneficia de până la patru generații de actualizări ale sistemului de operare Android și One UI, precum și de cinci ani de actualizări de securitate.

Noile Samsung Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G vor fi disponibile în România pe samsung.com/ro și în magazinele partenere începând cu data de 20 martie.

Prețurile pentru piața din Europa sunt următoarele: Galaxy A55 în varianta de 8/128GB - 480 de euro, în timp ce alte opțiuni disponibile sunt variantele de 8/256GB (530 de euro) și 12/256GB. Galaxy A35 pornește de la 380 de euro pentru echiparea de 6/128GB și ajunge la 450 de euro pentru varianta de 8/256GB.