În ultima perioadă, Malta și-a arătat în mai multe rânduri intenția de a deveni capitala criptomonedelor și un hub global în blockchain. Dincolo de o intenție la nivel declarativ, pe mica insulă europeană au intrat în vigoare cele trei legi adoptate în vara acestui an de Parlamentul maltez, privind reglamentarea ICO-urilor și zona de blockchain, în general.

Mai nou, Malta a fost țara care a venit cu propunerea unei declarații comune între mai multe țări, privind promovarea Tehnologiei Registrelor Distribuite (DLT – distributed ledger technology). Una dintre aceste tehnologii este blockchain. Șapte țări membre ale Uniunii Europene au semnat declarația care cere ajutor pentru promovarea acestei tehnologii în regiune, relatează publicația Financial Times, citată de Cointelegraph. Alături de Malta se mai numără Franța, Italia, Cipru, Portugalia, Spania și Grecia.

DLT presupune un registru complex de tranzacții codificat, distribuit într-o rețea publică sau privată, care promite beneficii substanțiale ale vitezei și securității tranzacțiilor, eficienței proceselor și economiilor de costuri.

Printre serviciile care ar putea fi transformate de această tehnologie se numără „educația, transportul, mobilitatea, curieratul, registrul funciar, vamele, registrul companiei și asistența medicală. Grupul susține că tehnologia blockchain ar putea fi utilizată la protejarea confidențialității cetățenilor și ar eficientiza procedurile birocratice.

Foto credit: Mopic / Deposit Photos