Când vine vorba de antreprenoriatul în filme, probabil că cele mai cunoscute sunt Social Network și serialul Silicon Valley. Dar sunt încă multe alte documentare, mai mult sau mai puțin cunoscute, care ar putea să vă ajute să vă dezvoltați ideea de business.

Startupland: a documentary film

"Startupland: a documentary film" a luat locul întâi la categoria „documentare pentru antreprenori” în clasamentul realizat de publicația Inc. Documentarul urmărește cinci CEO cum își duc startup-ul de la o idee, la seed stage, până la o finanțare prin intermediul unui program de accelerare. De asemenea, filmul prezintă interviuri cu unii dintre cofondatorii AOL, Reddit, LivingSocial, MapQuest, 500 Startups și mulți alții. Acest documentar îi poate încuraja pe antreprenori, iar aceștia din urmă pot găsi aici sfaturi de business și inspirație pentru propria afacere.

Capital C

Este un documentar despre campaniile de crowdfunding care prezintă povestea a trei antreprenori ce au reușit să-și realizeze ideile de business cu ajutorul unor străini de pe internet. În plus, experți în industrie analizează două dintre cele mai importante platforme de crowdfunding, Kickstarter și GoFundMe. De asemenea, găsiți aici o listă cu platforme de crowdfunding, ca s-o alegeți pe cea care vi se potrivește, iar aici puteți citi despre cum lansezi o campanie de crowdfunding de succes.

Codegirl

Diversitatea de gen în startup-uri rămâne o problemă majoră la nivel global, inclusiv în Europa, care este restantă la diversitate în startup-urile tech. Acest documentar urmărește fete de liceu din toată lumea concurând la Technovation Challenge, unde trebuie să facă designul, să dezvolte și să prezinte o aplicație mobilă pentru un scop social. Depășirea stereotipurilor este unul dintre elementele cheie urmărite în documentar, în timp ce fetele încearcă să-și găsească locul într-o lume dominată de bărbați. Puteți citi aici și povestea Innei Braverman, tânăra care încearcă să revoluționeze o industrie dominată de bărbați, energia valurilor.

Holy Land: Startup Nations

Cei de la WIRED au realizat un documentar care prezintă una dintre cele mai mari națiuni în lumea startup-ului, dacă nu chiar cea mai importantă - Israel, țara care a gândit și implementat, în primă fază, programul Start-Up Nation. Filmul studiază modul în care situația politică, progresele tehnologice și diversitatea culturală au creat unele dintre cele mai inovatoare companii din lume. Este prezentat exemplul unui ecosistem de startup-uri de succes și cum colaborează antreprenorii, mediul academic și guvernul. Redacția start-up.ro a fost la un eveniment în Tel Aviv unde am asistat la lecția israeliană, despre cum sunt percepute prezentul și viitorul securității online.

The new breed

Peste 100 de oameni care aduc o schimbare în toată lumea au fost întrebați despre cum folosesc ei afacerile pentru a veni cu soluții la unele dintre cele mai mari probleme globale. Acest documentar merită văzut pentru că demonstrează potențialul antreprenoriatului social de a schimba radical lumea pentru totdeauna. Dacă sunteți și voi antreprenori sociali și vă interesează să urmăriți mai multe povești din această sferă, găsiți aici o listă cu alte cinci documentare pentru antreprenorii sociali, precum și cinci canale de YouTube care v-ar putea ajuta să vă dezvoltați afacerea socială.

Foto credit: degimages / Deposit Photos